Pentru ca pieptul de pui la gratar mi se pare cam sec, m-am gandit sa il combin putin cu cartofii noi si putin sos.
Mi-a placut ce a iesit , iar farfuriile au ramas curate.Tot s-a mancat....
Taiem pieptul de pui in fasii pe care le punem intr-un vas in care am pus laptele, sare, amestecul grecesc , lemon pepper si chilli.Dam vasul la rece( dupa ce am pus folie alimentara pe el) pentru macar 30 de minute.
Cartofii curatati ii punem la fiert in apa cu sare si ii lasam sa fiarba 15 minute.
Incingem un gratar non-aderent si asezam pe el pieptul de pui si il frigem pe ambele parti.
Cartofii fierti, scursi de apa ii taiem rondele si ii punem intr-un vas termorezistent, uns cu unt si tapetat cu pesmet.Ii punem pe margini, captusind peretii vasului.
Pieptul de pui prajit , il taiem cubulete si il punem peste cartofi in vas.
Deasupra radem 100 g cascaval.
Batem bine ouale , adaugam smantana , mararul verde tocat , usturoiul presat si condimentam.Rasturnam compozitia peste pieptul de pui si cartofi, apoi rade, cascavalul ramas si il presaram deasupra.Bucatile de mozzarela le punem deasupra.
Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade, pentru aproximativ 45-50 de minute pina se rumeneste deasupra.
Servim gratinul alaturi de o salata, eu am avut salata de castraveti cu smantana.
Pofta mare sa aveti !
1
Cine doreste poate servi gratinul cu o lingura cu smantana deasupra.