Ghee - unt clarifiat sau purificat

de Tabita _ in Sosuri, 12 Apr 2013 | 4444 vizualizari

 

Recunoscut pentru numeroasele lui beneficii, untul clatifiat poate fi folosit pe arie larga.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghee - unt clarifiat sau purificat:

Pachetul de unt se pune intr-o craticioara, pe foc mic.

Particulele solide din el se vor separa de grasime si se vor ridica la suprafata.

Se spumeaza.

Procesul dureaza 10-15 minute. Nu se va lasa mai mult pentru ca altfel se arde.

Cand se raceste, se toarna lichidul limpede si se strecoara printr-un tifon dublu. Astfel se indeparteaza orice impuritati.

Se pastreaza foarte bine la orice temperatura.

Se indeparteaza de asemenea orice impuritati.

TIPS-URI

1

Se poate folosi ca inlocuitor al untului obisnuit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghee - unt clarifiat sau purificat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos olandez