Bulion

de lia maria in Bulion, 18 Oct 2010 | 8624 vizualizari

 

Este o conserva pe care-o pregatesc in fiecare an si pe care-o folosesc la prepararea mancarurilor si bauturilor(ex. Bloody Mary) pe timp de iarna.

 

INGREDIENTE

  • 10kg rosii mari si bine coapte
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 lingurita sare
  • Tarhon proaspat
  • Telina tije verzi cu frunze
  • Menta proaspata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion:

Spalam bine rosiile, taiem si indepartam partea alba. Bucatile de rosii le punem, pe rand, in storcator. Sucul obtinut il golim intr-o oala mare si-l punem la fiert pe flacara mica,de aragaz. Adaugam mierea si sarea si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand. Dupa aproximativ 2h de fiert, adaugam ierburile aromate, pe care le-am legat ghemotoc cu ata alba de bumbac si mai lasam la fiert, inca 1h. Dupa 3h de fiert, obtinem un bullion concentrat ( va bolborosi ca o mamaliguta pripita), delicios  si aromat. Indepartam ghemotocul de ierburi, si asa fierbinte il turnam in sticlele dinainte pregatite(spalate si uscate). Le capsam si le punem intre paturi pana a doua zi, cand le etichetam si le depozitam pe raft in camara.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (24)

ela 1

19.10.2010, 19:03

ce frumos stau aranjate pe raft si mama mea face in fiecare an,si normal ca imi da si mie ,eu nu trebuie sa fac nimic pt iarna ca ea face de toate

lia maria 1

20.10.2010, 11:05

ela, nici eu nu aveam treaba cu pusul de bulion pana anul trecut, se ocupa mamicuta mea draga, de asta, dar acum nu mai este in putere draga de ea este prea batranica, face 80 de ani in decembrie, asa ca ma ocup eu

SENO 1

24.08.2011, 17:24

nici eu nu pun bulion,de obicei face mama,dar s-a aflat barbatu-meu destept si mi-a cumparata 10 kg de rosii,asa ca vrea nu vreau musai sa fac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii