Brioşe de cacao cu branza

de ionix in Dulciuri, 5 Oct 2010 | 5857 vizualizari

 

Brioşe de cacao cu branza `` „Steaua e numa’ una”
.haide Steaua :)) dupa cum vedeti, doar una din briose este cu nuca de cocos de culoare albastru si in mijloc o steluta rosie... rezulta, Steaua e numa' una :)) :D

 

INGREDIENTE

Pentru aluat: ·    

  •  6 oua ·
  •  6 linguri zahar
  • 4-5 linguri cu faina
  • 5 linguri cacaoa
  • 100 ml ulei
  • 1 praf copt
  • 1 esenta rom ·
  • Coaja de la o portocala 

Pentru umplutura:

  • 200 g branza dulce
  • 50 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • Coaja de lamaie
  • Cateva bombonele cu ciocolata si alune (gen bombimbon) :D sfaramitate


  Sirop pt décor:

  • 5-6 linguri cu apa+ 3-4 linguri cu zahar+ zeama de la jumatate de lamaie-àtoate date intr-un clocot…

     Décor:

  • Nuca de cocos si stelute


Portii: 28
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe de cacao cu branza:

 

Preparare umplutura:

Branza se freaca cu untul si zaharul pana devine ca o crema. Se adauga zaharul vanilat si coaja de lamaie.

Preparare aluat:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga zaharul si se bat in continuare. Peste albusurile batute spuma, se adauga galbenusurile unul cate unul. Se amesteca de jos in sus. Se adauga  uleiul, turnand putin cate putin, continuand sa amestecat de jos in sus. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa si se pune, treptat, amestecand tot de jos in sus. Apoi se adauga coaja de portocala si esenta de rom.Ungem formele de briose cu unt si tapetam cu faina. Turnam aluat in ¾ din forma, o lingura din umplutura de branza si bombonele sfaramate iar apoi se da la cuptor. Cuptorul a fost incins in prealabil. Se lasa la cuptor circa 10-15 de minute la foc mediu, In partea de sus a cuptorului. Se face testul cu scobitoarea, mai spre margine unde n-avem branzica, inainte de a scoate briosele.

Se decoreaza dupa bunul plac.

Eu am uns cu sirop briosele si am presarat nuca de cocos. Astfel,  nuca de cocos sta lipita bine de briosa.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe de cacao cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

ANCA 1

06.10.2010, 20:05

esti cevaaaa...

ionix 1

06.10.2010, 20:07

@Roberta multumesc frumos...

@Anca... stiu... sunt de speriat

nadina73 1

07.10.2010, 02:15

super si tava si briosele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose cu unt si cas