Bors de peste

de gugugh in Ciorbe, 26 Oct 2010 | 8526 vizualizari

 

o bunatate de ciorbita

 

INGREDIENTE

  • cap si coada de la un peste proaspat
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • o bucata de telina
  • 1/2 cescuta  orez
  •  suc de rosii dupa gust
  • bors (de la plic am folosit eu)
  • 1 legatura de leustean
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de peste:

Se toaca ceapa marunt, morcovul se da prin razatoarea mare, telina la fel, ardeiul se taie fideluta si toate se pun la fiert in apa rece. Se pune ulei si se lasa sa fiarba pana cand zarzavatul e fiert pe jumatate. Se pune apoi orezul si sucul de rosii si se lasa sa fiarba pana cand bobul de orez a inflorit. Se pune borsul . Cand a fiert borsul se pune pestele si se lasa pana este fiert (nu prea mult ca pestele fierbe foarte repede), se stinge focul si se pune leusteanul tocat marunt.dupa ce am pus pestele am fiert cam 10-15 min.

TIPS-URI

1

o bunatate de ciorbita daca se foloseste un peste mai gras

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

goldengate 1

03.11.2010, 19:13

Imi pare rau ca nu am poze, dar dati-mi voie sa fac ceva modificari si incercati asa cum va dau eu o sugestie, ok? Apoi astept comments si va astept in Tulcea. Asadar: se pun mai multe feluri de peste de apa dulce, stiuca, somn, caras, crap, salau, biban (dar merge si cu un singur fel). Se fierb cartofi intregi, ceapa taiata cubulete, rosii taiate si atat. Nu exista orez, morcov si bors in ciorba de peste. Doar 2 linguri de otet la sfarsit dupa ce fierbe si pestele. Se adauga un pic de patrunjel verde. Se serveste mai intai pestele cu cartofi si sos de usturoi, apoi ciorba simpla. Incercati si asa

Ina 1

03.11.2010, 19:29

goldengate, stiu ca in Delta pestele se serveste separat de zeama, dar ciorbitza e buna oricum, daca pui ce-i trebuie Si eu pun otet la ciorba si o fac din mai multe feluri de peste ( atunci cand am ), dar daca ai si o mana de icre..... este excelenta! Am mancat si cu orez si mi-a placut. Oricum ar fi preparata, daca are tot ce-i trebuie e ok Las si eu 5 furci aici

gugugh 1

03.11.2010, 21:26

Goldengate am citit pe net cum se face adevaratul bors , insa am incercat varianta de mai sus pt ca se apropia cat de cat de gusturile mele, nu ma impac cu otetul mai deloc, .iti multumesc frumos pt reteta si data viitoare voi incerca si reteta ta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bors de pangasius