Bascute cu dulceata

de meosiris in Prajituri, 5 Oct 2010 | 6431 vizualizari

 

Recipe by Poca.

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 60g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 80g unt
  • 42g drojdie(atat cantareste la noi un cubulet de drojdie)
  • 250ml lapte
  • putina sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bascute cu dulceata:

-Amestecam 100ml lapte cald cu drojdia, 1 lingurita de zahar, apoi acest amestec se toarna in mijlocul fainii.
-In restul de lapte cald, dizolvam zaharul si zaharul vanilat.
-Mixam galbenusurile cu putina sare pana se albesc, iar untul il topim in cuptorul cu microunde.
-Dupa ce drojdia incepe sa se umfle, adaugam peste ea toate ingredientele si framantam un aluat.
-Lasam la crescut pana creste bine si se face mare-mare:).
-Dupa ce e gata crescut, intindem o foaie de cca 1 cm latime si apoi cu un pahar taiem forme rotunde.
-Asezam formele in tava, le mai lasam 15-20 min la crescut, apoi tot cu un pahar, facem o gaura in mijlocul fiecarei forme.
-Le ungem cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte si le bagam in cuptorul preincalzit la 175C.
-Dupa 20 de minute le verificam. Daca sunt gata, le scoatem, le lasam la racit apoi mijlocul fiecarei forme il umplem cu dulceata de zmeura...eu asta am avut.
In reteta originala, Poca a pus capsuni si caise din dulceata chiar inainte de a le baga la cuptor, dar daca puneam dulceata mea de zmeura, care era prea subtire, curgea peste tot si nu cred ca mai iesea ceva asa frumos:).
Sunt foarte gustoase si pufoase! Se aseamana la gust cu gogosile, numai ca partea buna este ca nu sunt prajite in ulei ;) .

Daca ti-a placut reteta noastra "Bascute cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Pani Walewska