Bacon crud tras în tigaie

de ionix in Porc, 16 Oct 2010 | 7950 vizualizari

 

rapid si gustos...

 

INGREDIENTE

  • 200 g bacon proaspat
  • 2 carnaciori mai mici sau 1 mai mare
  • 2 catei de usturoi
  • Doua linguri cu ulei
  • Doua linguri cu apa
  • lingura vin alb sec
  • 1/3 lingurita cu cimbru uscat
  Pentru omleta cu ceapa:
  • Doua oua
  • ceapa mica
  • Busuioc
  • Sare, piper
  • Doua linguri cu ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bacon crud tras în tigaie:

 

Voi da ingredientele doar pentru o portie pentru ca fiecare portie se face individual, pentru a avea o savoare mai buna. Eu am facut 4 portii.

 

Pentru cine nu mananca sarat, lasati la desarat in apa rece macar o ora.

Se incinge uleiul bine si apoi se pun fasiile de bacon proaspat.

Se lasa 2 minutele si se pun carcaciorii taiati rondele.

Se pune putina apa si se adauga si usturoiul taiat feliute subtiri.

Se lasa la foc mediu, acoperind cu un capac.

Cand incepe sa sfaraie mai adaugati inca o lingura cu apa.

Dupa circa 10 minute puneti cimbrul si vinul.

Lasati sa se inabuse la foc iute inca vreo 5 minute si opriti focul.

Daca l-ati desarat, adaugati sare si piper dupa gust.

 

Preparare omleta:

Se bat ouale bine cu putina sare, piper si busuoic.

Se incinge uleiul si calim ceapa.

Dupa ce s-a calit ceapa bine, turnam ouale si facem o omleta. Se scurge cand se scoate din tigaie si se aseaza langa bacon.

Se serveste cu muraturi sau cu mamaliguta si mujdei.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bacon crud tras în tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (23)

nadina73 1

17.10.2010, 23:48

cum de mi-a scapatvreauuuuuuuuu si dau 5f

ionix 1

17.10.2010, 23:56

@Laly... acum dezghet

@Nadina... bine maaai, iti fac si tie mai ales ca vii si-mi dai furci peste tot sarut-mana

alinutzika 1

19.08.2011, 13:59

ce bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]