Nestiind azi ce sa mai fac de mancare, dau fuga la calculator si incep sa bantui pe internet in cautarea unei idei, a unei retete si iata ca ajung pe “Lumea Laurei” unde imi facuse cu ochiul o reteta care pana la urma a fost si sursa mea de inspiratie.
Deci m-am inspirat de Aici, numai ca eu am modificat putin reteta. Dar sa va spun cum am facut:
Pastele se fiert dupa indicatiile de pe pachet.
Ceapa se toaca si se pune intr-o tigaie in care am incins 1 lingura de ulei . La aceasta se adauga ciupercile feliate , care au fost in prealabil scurse de saramura, ardeiul si dovlecelul.Apoi adaugam sucul de rosii, punem sare, vegeta si piper si lasam sa fiarba cateva minute (amestecand din cand in cand) pana cand a scazut aproape de tot lichidul.
Ouale se sparg si se bat usor cu telul intr-un vas incapator impreuna cu un praf de sare si unul de piper.Peste amestecul de oua se toarna pastele scurse bine si se amesteca bine. Urmeaza amestecul de legume si din nou se amesteca bine.
Se toarna intr-o tava si se da la cuptor cca 20-30 minute pana se incheaga oul. Dupa ce am pus amestecul in tava eu am batut un ou si l-am intins peste compozitie.
P.S. ar fi bun si cascaval pe deasupra, dar eu nu am avut acuma in casa.
Citeste aici un super-interviu acordat de Lili lui Bucataras(.ro) La multi ani, Lili!