Bucatele de vita cu ciuperci si cartofi

de Panacris in Vita, 8 Iun 2012 | 4871 vizualizari

 

O mancarica savuroasa!

 

INGREDIENTE

  • bucatele de carne de vita 500 g.,
  • ulei Olina, omega 3, 50 ml.,
  • ceapa verde 4 fire,
  • usturoi verde 2 fire,
  • ciuperci 200 g.,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • boia de ardei dulce,
  • vin alb demisec 250 ml.,
  • cartofi albi 500 g.,
  • bulion 500 ml.,
  • verdeata proaspata.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucatele de vita cu ciuperci si cartofi:

In vasul wok, bucatele de carne se prajesc rapid in ulei. Se scot din ulei, intr-o farfurie, in uleiul incins se calesc rapid ceapa si usturoiul curatat si tocat marunt.  Se adauga apoi carnea, si ciupercile curatate, tocate marunt, se asezoneaza de sare, piper, boia, apoi se toarna vinul si se completeaza cu apa. Se lasa sa fiarba la foc mic, semiacoperit cca. 30 de minute.

Intre timp se curata cartofii, se taie cubulete si se adauga la amestecul de carne. Se mai lasa la fiert cca. 20 de minute, completandu-se cu apa. Spre final se adauga bulionul si verdeata tocata marunt, lasandu-se sa mai fiarba cca. 10 minute.

Se serveste fierbinte cu muraturi sau salata de varza dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucatele de vita cu ciuperci si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

alinutzika 1

08.06.2012, 22:13

LUK 1

09.06.2012, 09:50

tare buna

Panacris 1

11.06.2012, 09:16

Multumesc ptr. aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Limba de vita cu masline