De mult am in plan sa fac acest fel de mancare. E ceva inedit pentru familia mea. Sper sa va placa si voua
Ceapa se curata, se toaca marunt, se pune la calit in ulei cu putina apa, dupa ce a devenit translucida, se adauga orezul curatat si se adauga un pahar de apa, ca se umfle un pic orezul si se lasa la foc mic cca. 5 minute.
Intre timp se pregatesc gogonelele, se taie un capac, se scoate miezul si daca sunt prea sarate se lasa un timp in apa rece.
Compozitia de orez se asezoneaza de sare si boia dulce de ardei. Se amesteca cu carnea tocata, se adauga oul si se amesteca pana se omogenizeaza bine toate ingredientele. Se umplu gogonelele cu compozitia de carne, se aseaza intr-un vas tremorezistent, se acopera gogonelele umplute cu felii de rosii, se presara cimbru, marar, foaia de dafin, boabele de piper si mararul si se completeaza cu apa, cat sa le acopere. Se introduce, acoperit, in cuptorul preincins cca. 30 de minute. Apoi se adauga bulionul diluat si se mai lasa cca. 10 minute descoperit.
Se servesc fierbinti cu smantana.