Carcasa de rață și organele se pun la fiert în multă apă rece, la foc mediu cca. 60 de minute. Se spumeazăla nevoie.
După cele 60 de minute, se pune la călit ceapa tocată mărunt, în puțină zeamă de supă, se adaugă legumele, mirodeniile, organele de găscă și...
Pulpa se subțiază pe lungime. O treime din ea se unge cu muștar, se presară felii subțiri de morcov, tăiate pe lungime, de asemenea felii de cârnat afumat, tăiate tot pe lungime. Se acoperă cu celaltă parte, apoi se procedează la fel ca și la prima parte. Sper să mă fac...
Ceapa și zarzavaturile se curăță, se spală sub jet de apă rece și se pun la fiert, împreună cu măruntaiele de pui, la foc mediu, cca. 20 minute semiacoperit, în apă rece, puțin sărată, asezonată cu foaie de dafin și enibaharul. Apoi se strecoară,...
Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se pune la călit în puțin ulei și apă, într-o tigaie cu strat ceramic, în cazul meu sau într-o tigaie nonaderentă
Între timp se curăță ciupercile, se taie julien și se adaugă la ceapa călită, lăsându-se,...
Carnea de gâscă se pune la fiert în apă rece, atenție fără sare, cca. 30 de minute Să fie fiartă cam pe jumătate :D!
Între timp varza murată se taie fideluță și se așează în vasul de lut, care între timp a fost lăsat cca. 30 de minte în apă...
Untul se pune la topit, apoi se adaugă ficatul de gâscă, gătindu-se rapid pe fiecare parte cca. 1 minut ;) Se scoate ficatul și se lasă la cald.
Între timp se curăță ceapa, se taie rondele fine și se pune la călit în untul fierbinte, amestecându-se...
Prepelițele curățate se pun la fiert în apă rece un pic sărată, la foc mediu, neacoperit cca. 20 de minute. Se scot prepelițele, se asezănează de sare aromată, se învelesc în fâșiile de bacon, se așează într-un vas termorezostent, se stropesc cu puțin...
Pieptul de pui se condimentează cu amestecul tandoori și se pune la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, cca. 15 minute la foc iute, neacoperit! Se pune la fiert cca. 2000 ml apă rece cu puțin sare, când clocotește se adaugă pungile de orez și se lasă la fiert...
Ceapa, morcovul și ardeiul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pune la dinstuit în puțin ulei și apă. Între timp varza murată se toacă fideluță și se pune un pic la desărat în apă rece. La amestecul de ceapă și legume se adaugă cârnatul tăiat rondele de...
Puiul se curăță de eventualii tulei rămași de la pigulit. Se unge pe dinafară și pe interior cu unt, se asezonează de sare aromată cu cimbru, boia de ardei dulce.
Între timp sticla de bere se umple cu apă, apoi se infige puiul pe ea. În gât se pune un măr tăiat...
Carnea de cocoș se fierbe inițial în oala subpresiune, cu apă și mirodenii cca. 30 de minute după ce fluieră. După ce se potolește vasul și numai fluieră, se deschide capacul, se scoate carnea ( zeama se păstrează și se pune la congelat, este un excelent ”consome de...
Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de cocoș, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 4000 ml apă rece. Recunosc că am folosit din nou oala subpresiune, astfel am redus timpul de fierbere la cca. 30 de minute.
După ce s-a fiert carnea, se...
Fasolea se pune la umflat în apă rece, cca. 3 ore. În criză de timp, fasolea se pune la fiert în oala subpresiune, împreună cu zarzavaturile curățate, tocate mărunt, cârnatul tăitat bucățele și cca. 3000 ml apă rece, lăsându-se la fiert cca....
Ciocănelele se curăță de eventualele ”tuleie” rămase de la curățat, se condimentează cu sare aromată, piper, curry, chimion, boia, apoi se așează într-o tavă rezistentă la căldură, se stropesc cu puțin ulei și se dau la prăjit în cuptorul...
Preparare Reteta savuroasa si aromata de limbă de porc cu praz și măsline
Limba de porc se spală și se pune la fiert în multă apă rece, împreună cu ceapa, morcovul, pătrunjelul și țelina curățate dar lăsate întregi. Se adaugă și 2 foi de dafin, piperul boabe,...
Prazul se curăță, se spală și se taie mărunt, se pune la călit în vasul Zepter, preîncins, împreună cu bucățelele de bacon, cca. 10 minute la foc mic, acoperit, până ce indicatorul de pe capac ajunge în zona verde. Între timp varza murată se taie...
Ceapa se curăță, se taie felii, se pune la călit în vasul Wok, cu puțin ulei și apă cca. 10 minute la foc mediu, acoperit. Între timp se curăță ardeii, de semințe și nervuri, se taie fideluță și se adaugă la ceapa translucidă, lăsându-se la gătit cca. 10...
Rața se curăță se spală de cu seară, se asezonează de sare cu mirodenii, apoi se așează într-un vas încăpător. Ceapa se curăță, se taie rondele și se așează peste înaripată. Se adaugă boabele de piper, muștar și foile de dafin, se completează cu vin și...
Carnea tocată se amestecă energic, cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul și boiaua, apoi se pun la prăjit în uleiul de rapiță încins. Chiftelele prăjite se scot într-o strecurătoare pentru a se scurge surplusul de ulei. Între timp se topește untul într-o...
Carnea tocată se amestecă energic, cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul și boiaua, apoi se pun la prăjit în uleiul de rapiță încins. Chiftelele prăjite se scot într-o strecurătoare pentru a se scurge surplusul de ulei.
Între timp se pune la fiert zacusca (rețeta...
Ei, vasul Zepter a cam șomat, așa că l-am scos la treabă.
Ceapa și ardeii, se curăță se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei în minunatul vas Zepter, cca. 5 minute la foc mic, acoperit. Apoi se adaugă măruntaiele de pui, roșiile tăiate rondele, mărarul...
Ceapa și morcovii se curăță, se spală sub jet de apă rece și se pun la fiert, împreună cu măruntaiele de pui, la foc mediu, cca. 20 minute semiacoperit, în apă rece, puțin sărată, asezonată cu foaie de dafin și enibaharul. Apoi se strecoară, atenție zeama se...
Prepelițele curățate și spălate se pun într-un vas Wok, cu puțină apă, cca. 10 minute la foc puternic, acoperit, ca să se înăbușească. Apoi se adaugă sare, piper proaspăt măcinat, boia și ulei de măsline, lăsându-se la poșat, acoperit ptr ca. 15 minute...
Pulpele de miel se curăță, se crestează pe alocuri și se umplu cu bucățele de usturoi. Apoi se ”masează” cu ulei și mirodenii și se așează într-o tavă încăpătoare, se dau la cuptorul preîncins , cca. 15 minute, la foc puternic, neacoperit, pe fiecare...
Pentru perișoare:
Ceapa, morcovul, pătrunjelul, păstârnacul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pun la călit într-o tigaie cu strat de ceramică, cu puțin ulei de măsline, acoperit, la foc mediu cca. 5 minute. Apoi se adaugă orezul curățat și spălat cu cca....
Legumele se curăță, apoi se taie mărunt. Ceapa, morcovul și gulia, mărunțite, se pun la călit în puțin ulei în vasul Zepter, rece, acoperit cca. 5 minute. Între timp fasolea se curăță, la ambele capete, apoi se rupe în două și se adaugă la amestecul de...
Cu această rețetă vă aduc la cunoștință beneficiile consumului de ardei gras!
Datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale, ardeiul gras este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra organismului uman, cum ar fi sistemului cardio-vasculare și sistem optic, și...
Carnea de porc a devenit în ultimul timp unul dintre alimentele cele mai iubite și consumate, în ciudă efectelor dăunătoare. Unele persoane consideră carnea de porc o alternativă sănătoasă la carnea de vită, însă specialiștii avertizează că această opțiune...
Cartofii se curăță, se taie rondele și se așează pe fundul vasului grill;) Între timp aripile de pui, se spală, se șterg cu un șervet de hârtie, apoi cu ajutorul unui cuțit mic, se desface pielea de deasupra aripioarei, unde se introduce câte o bucată de...
Pulpele dezosate, asezonate cu praf de curry, se prăjesc în puțin ulei de măsline, de această dată, am folosit, tigaia Doubleta, cca. 5 minute pe fiecare parte, la foc mediu;) Apoi se adaugă laptele de cocos și feliile de ananas, lăsânduse la prăit cca. 5 minute pe...
Ciorbă din carne de rățoi, acrită cu zeamă de varză
Carcasa de rață și organele se pun la fiert în multă apă rece, la foc mediu cca. 60 de minute. Se spumeazăla nevoie. După cele 60 de minute, se pune la călit ceapa tocată mărunt, în puțină zeamă de supă, se adaugă legumele, mirodeniile, organele de găscă și...
Pulpă de porc în straturi
Pulpa se subțiază pe lungime. O treime din ea se unge cu muștar, se presară felii subțiri de morcov, tăiate pe lungime, de asemenea felii de cârnat afumat, tăiate tot pe lungime. Se acoperă cu celaltă parte, apoi se procedează la fel ca și la prima parte. Sper să mă fac...
Ciulama din pipote și inimioare
Ceapa și zarzavaturile se curăță, se spală sub jet de apă rece și se pun la fiert, împreună cu măruntaiele de pui, la foc mediu, cca. 20 minute semiacoperit, în apă rece, puțin sărată, asezonată cu foaie de dafin și enibaharul. Apoi se strecoară,...
Pilaf cu ciuperci, legume chinezești și bacon
Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se pune la călit în puțin ulei și apă, într-o tigaie cu strat ceramic, în cazul meu sau într-o tigaie nonaderentă Între timp se curăță ciupercile, se taie julien și se adaugă la ceapa călită, lăsându-se,...
Pulpe și piept de gâscă pe pat de varză murată
Carnea de gâscă se pune la fiert în apă rece, atenție fără sare, cca. 30 de minute Să fie fiartă cam pe jumătate :D! Între timp varza murată se taie fideluță și se așează în vasul de lut, care între timp a fost lăsat cca. 30 de minte în apă...
Ficat de gâscă pe pat de ceapă și mere
Untul se pune la topit, apoi se adaugă ficatul de gâscă, gătindu-se rapid pe fiecare parte cca. 1 minut ;) Se scoate ficatul și se lasă la cald. Între timp se curăță ceapa, se taie rondele fine și se pune la călit în untul fierbinte, amestecându-se...
Prepeliță învelită în bacon, cu garnitură de mere
Prepelițele curățate se pun la fiert în apă rece un pic sărată, la foc mediu, neacoperit cca. 20 de minute. Se scot prepelițele, se asezănează de sare aromată, se învelesc în fâșiile de bacon, se așează într-un vas termorezostent, se stropesc cu puțin...
Pui cu orez și legume chinezești
Pieptul de pui se condimentează cu amestecul tandoori și se pune la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, cca. 15 minute la foc iute, neacoperit! Se pune la fiert cca. 2000 ml apă rece cu puțin sare, când clocotește se adaugă pungile de orez și se lasă la fiert...
Varză murată cu cârnați afumați
Ceapa, morcovul și ardeiul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pune la dinstuit în puțin ulei și apă. Între timp varza murată se toacă fideluță și se pune un pic la desărat în apă rece. La amestecul de ceapă și legume se adaugă cârnatul tăiat rondele de...
Pui pe sticlă
Puiul se curăță de eventualii tulei rămași de la pigulit. Se unge pe dinafară și pe interior cu unt, se asezonează de sare aromată cu cimbru, boia de ardei dulce. Între timp sticla de bere se umple cu apă, apoi se infige puiul pe ea. În gât se pune un măr tăiat...
Friptură de cocoș cu ghebe și sos de vin
Carnea de cocoș se fierbe inițial în oala subpresiune, cu apă și mirodenii cca. 30 de minute după ce fluieră. După ce se potolește vasul și numai fluieră, se deschide capacul, se scoate carnea ( zeama se păstrează și se pune la congelat, este un excelent ”consome de...
Supă de cocoș cu spatzle
Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de cocoș, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 4000 ml apă rece. Recunosc că am folosit din nou oala subpresiune, astfel am redus timpul de fierbere la cca. 30 de minute. După ce s-a fiert carnea, se...
Iahnie de fasole cu cârnați
Fasolea se pune la umflat în apă rece, cca. 3 ore. În criză de timp, fasolea se pune la fiert în oala subpresiune, împreună cu zarzavaturile curățate, tocate mărunt, cârnatul tăitat bucățele și cca. 3000 ml apă rece, lăsându-se la fiert cca....
Ciocănele de pui cu legume la cuptor
Ciocănelele se curăță de eventualele ”tuleie” rămase de la curățat, se condimentează cu sare aromată, piper, curry, chimion, boia, apoi se așează într-o tavă rezistentă la căldură, se stropesc cu puțin ulei și se dau la prăjit în cuptorul...
Reteta savuroasa si aromata de limbă de porc cu praz și măsline
Preparare Reteta savuroasa si aromata de limbă de porc cu praz și măsline Limba de porc se spală și se pune la fiert în multă apă rece, împreună cu ceapa, morcovul, pătrunjelul și țelina curățate dar lăsate întregi. Se adaugă și 2 foi de dafin, piperul boabe,...
Mâncare de varză murată, cu fasole boabe și bacon
Prazul se curăță, se spală și se taie mărunt, se pune la călit în vasul Zepter, preîncins, împreună cu bucățelele de bacon, cca. 10 minute la foc mic, acoperit, până ce indicatorul de pe capac ajunge în zona verde. Între timp varza murată se taie...
Bucățele de porc cu ardei kapia și sos de smântână
Ceapa se curăță, se taie felii, se pune la călit în vasul Wok, cu puțin ulei și apă cca. 10 minute la foc mediu, acoperit. Între timp se curăță ardeii, de semințe și nervuri, se taie fideluță și se adaugă la ceapa translucidă, lăsându-se la gătit cca. 10...
Rață pe varză
Rața se curăță se spală de cu seară, se asezonează de sare cu mirodenii, apoi se așează într-un vas încăpător. Ceapa se curăță, se taie rondele și se așează peste înaripată. Se adaugă boabele de piper, muștar și foile de dafin, se completează cu vin și...
Chiftele cu sos de mărar
Carnea tocată se amestecă energic, cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul și boiaua, apoi se pun la prăjit în uleiul de rapiță încins. Chiftelele prăjite se scot într-o strecurătoare pentru a se scurge surplusul de ulei. Între timp se topește untul într-o...
Chiftele cu sos din zacuscă
Carnea tocată se amestecă energic, cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul și boiaua, apoi se pun la prăjit în uleiul de rapiță încins. Chiftelele prăjite se scot într-o strecurătoare pentru a se scurge surplusul de ulei. Între timp se pune la fiert zacusca (rețeta...
Tocăniță de pipote și inimi de pui la vas Zepter!
Ei, vasul Zepter a cam șomat, așa că l-am scos la treabă. Ceapa și ardeii, se curăță se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei în minunatul vas Zepter, cca. 5 minute la foc mic, acoperit. Apoi se adaugă măruntaiele de pui, roșiile tăiate rondele, mărarul...
Ciulama din măruntaie de pui
Ceapa și morcovii se curăță, se spală sub jet de apă rece și se pun la fiert, împreună cu măruntaiele de pui, la foc mediu, cca. 20 minute semiacoperit, în apă rece, puțin sărată, asezonată cu foaie de dafin și enibaharul. Apoi se strecoară, atenție zeama se...
Prepelițe la Wok cu struguri și sos de zmeură
Prepelițele curățate și spălate se pun într-un vas Wok, cu puțină apă, cca. 10 minute la foc puternic, acoperit, ca să se înăbușească. Apoi se adaugă sare, piper proaspăt măcinat, boia și ulei de măsline, lăsându-se la poșat, acoperit ptr ca. 15 minute...
Pulpă de miel la cuptor cu legume
Pulpele de miel se curăță, se crestează pe alocuri și se umplu cu bucățele de usturoi. Apoi se ”masează” cu ulei și mirodenii și se așează într-o tavă încăpătoare, se dau la cuptorul preîncins , cca. 15 minute, la foc puternic, neacoperit, pe fiecare...
Perișoare în sos de dovlecel și gulie
Pentru perișoare: Ceapa, morcovul, pătrunjelul, păstârnacul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pun la călit într-o tigaie cu strat de ceramică, cu puțin ulei de măsline, acoperit, la foc mediu cca. 5 minute. Apoi se adaugă orezul curățat și spălat cu cca....
Pui cu fasole proaspătă în vas Zepter!
Legumele se curăță, apoi se taie mărunt. Ceapa, morcovul și gulia, mărunțite, se pun la călit în puțin ulei în vasul Zepter, rece, acoperit cca. 5 minute. Între timp fasolea se curăță, la ambele capete, apoi se rupe în două și se adaugă la amestecul de...
Ardei umpluți gătiți în vasul Zepter!
Cu această rețetă vă aduc la cunoștință beneficiile consumului de ardei gras! Datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale, ardeiul gras este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra organismului uman, cum ar fi sistemului cardio-vasculare și sistem optic, și...
Pulpă de porc cu ceapă preparată în vasul Zepter
Carnea de porc a devenit în ultimul timp unul dintre alimentele cele mai iubite și consumate, în ciudă efectelor dăunătoare. Unele persoane consideră carnea de porc o alternativă sănătoasă la carnea de vită, însă specialiștii avertizează că această opțiune...
Aripioare de pui Panacris
Cartofii se curăță, se taie rondele și se așează pe fundul vasului grill;) Între timp aripile de pui, se spală, se șterg cu un șervet de hârtie, apoi cu ajutorul unui cuțit mic, se desface pielea de deasupra aripioarei, unde se introduce câte o bucată de...
Pulpe de pui cu ananas și lapte de cocos
Pulpele dezosate, asezonate cu praf de curry, se prăjesc în puțin ulei de măsline, de această dată, am folosit, tigaia Doubleta, cca. 5 minute pe fiecare parte, la foc mediu;) Apoi se adaugă laptele de cocos și feliile de ananas, lăsânduse la prăit cca. 5 minute pe...