Prepelițe la Wok cu struguri și sos de zmeură

de Panacris in Mancaruri cu carne, 3 Sep 2013 | 3063 vizualizari

 

Vă aduc ceva inedit, sper! Apetisant și interesant;)

 

INGREDIENTE

  • prepelițe 2 bucăți,
  • ulei de măsline,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de ardie dulce,
  • vin roșu sec cca. 250 ml,
  • struguri albi și negri de masă cca. 300 g,
  • pentru sos:
  • zmeură proaspătă cca. 2 linguri,
  • miere de albine polifloră 1 lingură,
  • ulei de măsline extravirgin 2 linguri,
  • muștar clasic 2 linguri,
  • oțet balsamic 1 lingură.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prepelițe la Wok cu struguri și sos de zmeură:

Prepelițele curățate și spălate se pun într-un vas Wok, cu puțină apă, cca. 10 minute la foc puternic, acoperit, ca să se înăbușească. Apoi se adaugă sare, piper proaspăt măcinat, boia și ulei de măsline, lăsându-se  la poșat, acoperit ptr ca. 15 minute la foc mic. Se adaugă boabele de struguri și vinul, lăsîndu-se la gătit pentru cca. 20 de minute la foc mic, acoperit. Pentru sos: Se amestecă zmeura, mierea, muștarul, uleiul și oțetul balsamic, până ce se obține o pastă omogenă. Prepelițele se servesc alături de găluște de cartofi și sos de zmeură!

Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelițe la Wok cu struguri și sos de zmeură" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prepelite cu ciuperci de padure