Friptură de cocoș cu ghebe și sos de vin

de Panacris in Mancaruri cu carne, 1 Dec 2013 | 3696 vizualizari

 

Din marele cocoș, am pus și de o friptură inedită!

 

INGREDIENTE

  • pulpe și piept de cocoș,
  • ghebe murate de la AnyCostescu cca. 500 g,
  • vin roșu de țară cca. 300 ml,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • cimbru,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • ceapă roșie 1 bucată,
  • usturoi 1 căpățână,
  • slănină afunată cca. 100 g
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de cocoș cu ghebe și sos de vin:

Carnea de cocoș se fierbe inițial în oala subpresiune, cu apă și mirodenii cca. 30 de minute după ce fluieră. După ce se potolește vasul și numai fluieră, se deschide capacul, se scoate carnea ( zeama se păstrează și se pune la congelat, este un excelent ”consome de cocoș” !), se așează într-o tavă termorezistentă, se adaugă slănina tăiată bucățele pentru a se frăgezi, usturoiul curățat și mărunțit, cepele curățate și feliate, ciupercile și vinul. Se asezonează de sare, piper și cimbru. Se acoperă și se dă la gătit, în cuptorul preîncins, cca. 30 de minute. In funcție de ”vârsta” cocoșului se mai lasă sau nu la gătit. Friptura se servește cu piure de cartofi și salată de sezon, în cazul nostru ardei kapia copți;) Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de cocoș cu ghebe și sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

_Alina_ 1

02.12.2013, 09:23

Panacris 1

02.12.2013, 15:11

Mulțumesc pentru aprecieri, Bucătărași dragi!

Panacris 1

02.12.2013, 15:13

Gaby, păi cine are ghebe pe lângă casă, poate face, dar cine are doar ”ciuperci de mucegai nobil de București” pe lângă casă, atunci cere la prieteni

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prânzul de Duminică- Ceafă de porc cu cartofi noi şi ciuperci la cuptor