Friptură de cocoș cu ghebe și sos de vin

de Panacris in Mancaruri cu carne, 1 Dec 2013 | 3658 vizualizari

 

Din marele cocoș, am pus și de o friptură inedită!

 

INGREDIENTE

  • pulpe și piept de cocoș,
  • ghebe murate de la AnyCostescu cca. 500 g,
  • vin roșu de țară cca. 300 ml,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • cimbru,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • ceapă roșie 1 bucată,
  • usturoi 1 căpățână,
  • slănină afunată cca. 100 g
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de cocoș cu ghebe și sos de vin:

Carnea de cocoș se fierbe inițial în oala subpresiune, cu apă și mirodenii cca. 30 de minute după ce fluieră. După ce se potolește vasul și numai fluieră, se deschide capacul, se scoate carnea ( zeama se păstrează și se pune la congelat, este un excelent ”consome de cocoș” !), se așează într-o tavă termorezistentă, se adaugă slănina tăiată bucățele pentru a se frăgezi, usturoiul curățat și mărunțit, cepele curățate și feliate, ciupercile și vinul. Se asezonează de sare, piper și cimbru. Se acoperă și se dă la gătit, în cuptorul preîncins, cca. 30 de minute. In funcție de ”vârsta” cocoșului se mai lasă sau nu la gătit. Friptura se servește cu piure de cartofi și salată de sezon, în cazul nostru ardei kapia copți;) Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de cocoș cu ghebe și sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

_Alina_ 1

02.12.2013, 09:23

Panacris 1

02.12.2013, 15:11

Mulțumesc pentru aprecieri, Bucătărași dragi!

Panacris 1

02.12.2013, 15:13

Gaby, păi cine are ghebe pe lângă casă, poate face, dar cine are doar ”ciuperci de mucegai nobil de București” pe lângă casă, atunci cere la prieteni

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prepelite la cuptor cu sos de vin rosu