Eeeeee, ăsta e un fel de mâncare super apreciat de Zmeii din dotare;) Mai ales că anul acesta avem în premieră varză murată, preparată integral de noi;) ( De la mic la mare:D)
Ceapa, morcovul și ardeiul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pune la dinstuit în puțin ulei și apă. Între timp varza murată se toacă fideluță și se pune un pic la desărat în apă rece. La amestecul de ceapă și legume se adaugă cârnatul tăiat rondele de cca. 3 cm, și se lasă la gătit cca. 15 minute la foc mediu, semiacoperit. Apoi se adaugă varza murată, tăiată fideluță, se asezonează de boia, se adaugă bulionul și cca. 2000 ml apă, apoi se lasă la gătit, semiacoperit, cca. 30 de minute la foc mediu. Se servește ca atare cu pâine proaspătă sau mămăliguță!
Spor și poftă bună!