Supă de cocoș cu spatzle

de Panacris in Pui, 1 Dec 2013 | 3534 vizualizari

 

O supă nemaipomenită în zilele reci de iarnă!

 

INGREDIENTE

  • carne de cocoș ( cap, gât, aripi, spate) cca. 400 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 2-3 bucăți,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • țelină 1 felie cca. 100 g,
  • sare iodată,
  • piper boabe,
  • spatzle cca. 300 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de cocoș cu spatzle:

Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de cocoș, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 4000 ml apă rece. Recunosc că am folosit din nou oala subpresiune, astfel am redus timpul de fierbere la cca. 30 de minute.

După ce s-a fiert carnea, se strecoară supa în alt vas, se asezonează de sare și se dă din nou la gătit. Când începe să fiarbă, supa,  se adaugă spatzle și se lasă la fiert cca. 10 minute. Se servește fierbinte, presărată cu verdeață tocată mărunt și după gustul fiecăruia simplă sau cu legumele și carnea fiartă;)

Spor și poftă bună! ;)

TIPS-URI

1

În loc de spatzle, se pot adăuga găluște de griș sau fidea de casă;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de cocoș cu spatzle" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

02.12.2013, 15:54

Cea mai buna supoa limpede cea de cocos Nu are atata grasime .

Panacris 1

02.12.2013, 18:55

mihaela63, niciun fel de grăsime

laura_n 1

03.12.2013, 16:17

imi place mult si prezentarea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui Parmigiano cu ciuperci Portobello şi sparanghel