Supă de cocoș cu spatzle

de Panacris in Pui, 1 Dec 2013 | 3394 vizualizari

 

O supă nemaipomenită în zilele reci de iarnă!

 

INGREDIENTE

  • carne de cocoș ( cap, gât, aripi, spate) cca. 400 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 2-3 bucăți,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • țelină 1 felie cca. 100 g,
  • sare iodată,
  • piper boabe,
  • spatzle cca. 300 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de cocoș cu spatzle:

Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de cocoș, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 4000 ml apă rece. Recunosc că am folosit din nou oala subpresiune, astfel am redus timpul de fierbere la cca. 30 de minute.

După ce s-a fiert carnea, se strecoară supa în alt vas, se asezonează de sare și se dă din nou la gătit. Când începe să fiarbă, supa,  se adaugă spatzle și se lasă la fiert cca. 10 minute. Se servește fierbinte, presărată cu verdeață tocată mărunt și după gustul fiecăruia simplă sau cu legumele și carnea fiartă;)

Spor și poftă bună! ;)

TIPS-URI

1

În loc de spatzle, se pot adăuga găluște de griș sau fidea de casă;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de cocoș cu spatzle" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

02.12.2013, 15:54

Cea mai buna supoa limpede cea de cocos Nu are atata grasime .

Panacris 1

02.12.2013, 18:55

mihaela63, niciun fel de grăsime

laura_n 1

03.12.2013, 16:17

imi place mult si prezentarea

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole galbena cu aripi