Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1565
PRIETENI391
Retete

Aperitiv cornuri cu carnati afumati

In Aperitive / Garnituri la 12 Iun 2020

L-am pus la cazne zilele astea pe Thor ;) Adică robotul planetar. În vasul robotului se cerne făina, se adaugă sarea și uleiul de floarea soarelui, se pornește robotul, și se amestecă ușor ingredientele, până ce se omogenizează. Între timp se pune apa călduță...

Ciuperci pleurotus facute tocanita

In Mancaruri de post la 9 Iun 2020

Ceapa verde și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc. Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit ceapa, verdețurile și ardeiul kapia curățat, tocat julien, împreună cu uleiul și cca. 100 ml apă rece, la foc iute,...

Pui pe sticla cu ananas, zucchini si morcovi

In Pui la 8 Iun 2020

Puiul se curăță de eventualii tulei rămași de la pigulit, folosindu-se lampa de gaz, mă rog brener-ul acela micuț,  de flambat pentru bucătărie. Sticla de bere curățată de etichete, umplută cu bere, se pune într-o tavă termorezistentă și se unge cu ulei de...

Desert crema de vanilie cu samburi de cacao si capsuni

In Dulciuri la 8 Iun 2020

Gălbenușurile de ou se amestecă energic cu 5 linguri de zahăr, un plic de zahăr vanilinat, laptele și amidonul la Bain Marie, sau într-un vas special pentru fiert laptele în cazul meu, la foc mic, până ce se omogenizează și se obține o cremă fină. La final se adaugă...

Bucatele de pui cu sos de muștar

In Pui la 5 Iun 2020

Ceapa verde și ardeii se curăță, spală și se toacă grosier. Într-un vas încăpător, gen cratiță se adaugă uleiul, apoi vegetalele, 200 ml apă rece și se lasă la călit la foc mediu semiacoperit, cca. 10 minute, până ce vegetalele ajung translucide....

Cartofi si sparanghel verde

In Mancaruri de legume la 5 Iun 2020

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă într-un vas încăpător, cca. 30 minute, semiacoperit. După ce au trecut testul scobitorii sau al furculiței, adică să intre ușor în cartof, se scurg de apa fierbinte și se trec sub jet puternic de apă rece, apoi...

Macrou cu sparanghel si lamai

In Peste la 5 Iun 2020

În vasul slow cooker-ului Crock-Pot , se pune ulei, se setează la funcția High și se lasă la încins cca. 20 de minute.  Între timp ne ocupăm de ingredientul principal. Macroul gata curățat, fără cap, coadă și intestine, se spală, apoi se taie în...

Aripioare de pui cu legume wok si taitei chinezesti

In Pui la 31 Mai 2020

Aripioarele se curăță de eventualele tuleie, apoi  se condimentează cu amestecul de mirodenii pentru pui, se pun la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, cca. 15 minute la foc iute, neacoperit! Apoi se dau la cuptor cca. 20 minute la foc mediu. Legumele congelate...

Desert tarta cu fructe de padure si mandarine

In Dulciuri la 31 Mai 2020

Se prepară aluatul pentru blat: untul rece, se framanta cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa rece. Se frământă un aluat căruia, dacă este prea lipicios, i se mai adaugă puţină făină, apoi se lasă la rece pentru minim 30 de minute sau până a doua zi....

Dulceata din flori de mac

In Dulceata / Gem la 31 Mai 2020

Petalele de mac se scutură de stamine, se pun într-o strecurătoare și se spală cu multă apă rece. Apoi se scurg de apă se pun într-un bol încăpător, se adaugă zeama de lămâie, se frământă bine, astfel culoarea dulceții va fi mai intensă....

Focaccia cu masline, rosii si busuioc

In Piine la 23 Mai 2020

De data aceasta am lăsat-o pe Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine să stea liniștită și am trecut la treabă! ;) Într-un vas încăpător se pune făina amestecată cu drojdia uscată, apoi se adaugă apa călduță, uleiul de măsline, sarea și...

Tocanita cu ciuperci de padure

In Mancaruri de post la 17 Mai 2020

Ceapa și usturoiul se curăță, taie rondele și se trag la tigaie în ulei de măsline încins, cca. 5 minute la foc puternic. Apoi se adaugă ciupercile scurse de zeamă, atenție nu se folosește sare, deoarece ciupercile au fost conservate în saramură ;). Se asezonează...

Bucatele de pui cu mango si lapte de cocos

In Pui la 17 Mai 2020

Ceapa și usturoiul se curăță, apoi se toacă mărunt. Pieptul de pui se spală, curăță și se taie bucățele mai mari. Într-o tigaie mai înaltă, sau chiar un wok, se pune uleiul de măsline la încins, apoi se adaugă ceapa și usturoiul mărunțit, se lasă la...

Pui pe sticla cu pere, dovlecel si apio

In Pui la 17 Mai 2020

Puiul se curăță de eventualii tulei rămași de la pigulit, folosindu-se lampa de gaz, mă rog brener-ul acela micuț,  de flambat pentru bucătărie. Sticla de bere curățată de etichete, umplută cu apă, se pune într-o tavă termorezistentă. Puiul de grill se așează pe...

Desert briose din albusuri cu capsuni si samburi de cacao

In Dulciuri la 16 Mai 2020

Albușurile reci, se bat energic împreună cu sarea și oțetul. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat și se continuă baterea, până ce se lichefiează amestecul de zaharuri. După ce s-a topit zahărul se adaugă praful de copt și...

Aperitiv briose cu ciuperci de padure si verdeturi

In Aperitive / Garnituri la 16 Mai 2020

Ouăle se bat energic cu sarea, piperul și muștarul, până se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă făina, pesmetul și praful de copt cernute, iaurtul și uleiul amestecânduse ușor până ce se încorporează toate ingredientele și se obține un aluat un pic mai...

Orez natur cu quinoa, vegetale si pere

In Mancaruri de post la 9 Mai 2020

Se pune apa la fiert, cu puțină sare,  iar când clocotește se pun la fiert orezul și quinoa, cca. 12 minute la foc mediu. După ce s-au fiert, se clătesc cu apă rece și se scurg de apă, apoi se lasă la loc cald, cât timp preparăm vegetalele. Ceapa, usturoiul...

Aperitiv chec cu mozarella, masline si cubulete de bacon

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2020

Ouăle se bat energic într-un bol mai adânc, cu sarea. Apoi se cerne făina și praful de copt, se amestecă ușor până ce se înglobează. Se adaugă uleiul, se amestecă, ușor, apoi laptele călduț, puțin, câte puțin continuându-se omogenizarea tuturor...

Desert cheesecake cu cafea

In Dulciuri la 8 Mai 2020

Blat: Biscuiții cu cacao se mărunțesc într-un bleder sau la robotul de bucătărie. Se adaugă pudra de cacao, zahărul vanilinat, untul topit și se amestecă, până ce se încorporează toate ingredientele. Aluatul obținut se răstoarnă într-o tavă cu margine...

Piept de pui cu mozarella si rosii

In Pui la 5 Mai 2020

Pieptul de pui se curăță, fasonează, adică taie felii de cca. 1 cm grosime, se așează într-un vas pentru marinat. Iaurtul se toarnă peste carnea de pui, se presară pudra de curry, pe o parte, apoi se întorc bucățile de carne și la fel se asezonează cu pudră de curry,...

Risotto cu sparanghel si pere

In Mancaruri de legume la 5 Mai 2020

Ceapa, morcovul și sparanghelul se curăță, spală și toacă mărunt. Orezul se lasă la hidratat în apă rece cca. 15 minute, apoi se amestecă cu legumele mărunțite. Uleiul se pune la încins, se adaugă orezul combinat cu legumele și se lasă la călit cca. 1 minut,...

Sandwich cu prosciutto și kiwi

In Sandvisuri la 2 Mai 2020

Feliile de franzelă se ung cu unt tartinabil, apoi se adaugă artistic feliile de prosciutto. Fructele de kiwi se curăță, apoi se feliază. Se așează peste, sandwich-ul cu unt și prosciutto, apoi se presară cașcaval sau parmesan ras. Se dau la cuptor cca. 5 minute la 200 grade sau...

Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti

In Fructe de mare la 27 Apr 2020

  Ceapa și usturoiul curățate, tăiate jullien se pun la călit într-un vas wok, sau o tigaie mai înaltă ;) cu uleiul de fistic/alune/arahide, la foc iute, cca. 5 minute, neacoperit, până ce devin translucide. Între timp se pune la fiert apa într-un...

Iepure cu cartofi dulci, busuioc și rozmarin

In Iepure la 27 Apr 2020

Iepurele întreg se spală se curăță de eventualul puf rămas, apoi se masează cu ulei de măsline, sare și boia de ardei dulce. Cartofii dulci se curăță, apoi se taie rondele generoase de cca. 1 cm. Lămâile se spală, temeinic sub jet de apă fierbinte, apoi se taie...

Aperitiv chifle cu morcovi, sunca si cascaval

In Piine la 26 Apr 2020

Într-un vas înalt se pune morcovul curățat și mărunțit, eventual ras pe răzătoarea mare, se adaugă oul și se mărunțește cu mixerul vertical, până ce se obține un piure fin. Apoi se adaugă rând pe rând, sarea, zahărul, uleiul, drojdia uscată și 3...

Coaste de miel cu ciuperci umplute

In Oaie la 26 Apr 2020

Coastele de miel porționate, se asezonează de sare și piper apoi se așază într-o tavă termorezistentă. Din ulei, muștar, bere, vin și mirodenii se face un sos omogen, cu care se ung coastele. Ceapa și usturoiul verde se curăță, toacă mărunt și se presară peste...

Desert panettone cu fructe confiate

In Dulciuri la 24 Apr 2020

Ouăle se amestecă energic cu zahărul, până se omogenizează. Laptele călduț se amestecă cu drojdia și zahărul aromat vanilinat. Într-un bol mare se cerne făina, apoi se adaugă amestecul de ouă, untul topit, smântâna, borșul, uleiul, praful de sare,...

Tocanita de ciuperci cu ardei copt

In Mancaruri de post la 24 Apr 2020

Ardeiul kapia se coace la foc rapid, pe flacăra aragazului sau în cuptor, apoi se pune într-un vas, se sărează și se acoperă. După cca. 20 minute se curăță de coajă și se toacă mărunt. Toate aliaceele, ceapa galbenă, ceapa verde, prazul și usturoiul, se curăță...

Sos de patrunjel

In Sosuri la 21 Apr 2020

Firele de pătrunjel se toacă mărunt, cât se poate, manual. Dacă aveți vreun blender prin zonă, vă ușurați mult munca. Apoi adăugați zeama de lămâie și uleiul de măsline, amestecați până ce se obține un sos omogen și serviți cu preparatele preferate, în...

Supa Arthur, supa crema de legume

In Supe/Ciorbe la 21 Apr 2020

Legumele curățate și tăiate grosier se pun în vasul blenderului. Se asezonează de sare, ulei și se adaugă apa, apoi se setează, blenderul la al doilea program de gătire „Supă cremă” cu ajutorul butonului de control rotativ. În 30 de minute, supa cremă e gata...

Afisate 211 - 240 din 1565 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Cine care se trezeste maine primul de dimineata probabil va vorbi singur pe site :D

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]