Cuiburi de mămăligă

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 2 Apr 2014 | 4030 vizualizari

 

Numai bun pentru cină sau mic dejun în familie! ;)

 

INGREDIENTE

  • făină de mălai cca. 300 g,
  • apă rece cca. 1000 ml,
  • sare iodată,
  • ulei de măsline,
  • brânză de burduf,
  • ciuperci champignon
  • ouă de prepeliță.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi de mămăligă:

Se pune apa la fiert, cu un strop de ulei de măsline, o linguriță de făină de mălai și una de sare, într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu, de data asta am folosit minunatul vas Zepter. Când clocotește apa, se adaugă făina de mălai în ploaie, amestecându-se continuu ptr a nu se forma cocoloașe, se acoperă, apoi se oprește focul, lăsându-se la gătit cca. 35 de minute.

Într-un vas din lut special cu locașe,  se așează un ”boț” de mămăligă, o pălărie de ciupercă, ce s-a copt în prealabil cu puțin ulei și sare aromată cu cimbru. În fiecare pălărie se sparge un ou de prepeliță, se presară brânză de burduf, apoi se se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 10 de minute. Se servește fierbinte ca atare sau cu ceapă verde după gustul fiecăruia. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de mămăligă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga delicioasa la cuptor