Negresă de post (2)

de Panacris in Prajituri, 12 Apr 2014 | 3447 vizualizari

 

Un dulce savurat de toată lumea;) Ciocolatos și gustos, chiar dacă e de post ;)

 

INGREDIENTE

  • faină albă de grâu 2 cani,
  • zahăr tos 1 cană,
  • nucă mărunțită 1 cană,
  • ulei de floarea soarelui 1/2 cană,
  • apă 1 cană,
  • pudră de cacao 4 linguri,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • un praf de sare,
  • coajă de lămâie 1 linguriță,
  • dulceață de prune 1/2 borcan,
  • peltea de căpșuni 1/2 borcan,
  • Glazura
  • zahăr tos 4 linguri,
  • sirop de soc 200 ml,
  • apă 200 ml.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă de post (2):

Se amestecă toate ingredientele până la omogenizare, cu mixerul la viteză medie. Se răstoarnă compoziția obținută într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și se dă la cuptor, încins în prealabil, cca. 45 de minute la 200 grade, adică foc mediu. Între timp se caramelizează cele 4 linguri de zahăr, apoi se adaugă sirpoul de soc și apa, lăsându-se la fiert, cca. 5 minute până se obține un lichid omogen. Siropul obținut se toarnă peste prajitura fierbinte!

Spor și poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă de post (2)" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa Ioana