Somon cu legume și sos de leurdă

de Panacris in Somon, 19 Mar 2014 | 6947 vizualizari

 

Somonul preparat de Lubita, m-a bântuit vreo 2 seri ;) Dacă tot am găsit somon la ofertă :D, am probat rețeta, bineînțeles cu amprenta Panacris. Vă asigur că e super fain;)

 

INGREDIENTE

  • rondele de somon proaspăt 2 bucăți,
  • sare cu mirodenii a la Panacris(http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html),
  • făină albă de grâu,
  • ulei de măsline,
  • Pentru garnitură:
  • partea albă de la 1 bucată de praz,
  • dovlecel 1 bucată,
  • ciuperci pleutorus cca. 200 g,
  • ardei gras roșu 1/2 bucată,
  • ceapă verde 2 fire,
  • usturoi verde 2 fire,
  • sare iodată,
  • vin alb demisec cca. 100 ml,
  • Pentru sos:
  • smântână cca. 4 linguri,
  • leurdă 2 legături.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu legume și sos de leurdă:

Somonul se spală, se tamponează cu un șervet de bucătărie, se asezonează de sare aromată a la Panacris ( rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html), se lasă la rece cca. 10 minute.

Se scoate peșetele de la rece și se trece prin făină pe amblele părți. Ei aici am greșit un pic ;) Ar fi trebuit să curăț peștele de sare ;)! Data viitoare așa am să fac :D. Se pune peștele la prăjit în puțin ulei fierbinte, se prăjește până ce se rumenește, pe ambele părți. Se scoate peștele din tigaie și se lasă la cald.

În uleiul rămas, se pun rondelele de praz, dovlecei, ardei, ceapa și usturoiul, plus bucățile de pleutorus, se adaugă un pahar de vin alb demisec și se lasă la gătit, la foc mediu cca. 10 minute. Atenție legumele trebuie să fie crocante, nu fleșcăite ;). Se scot legumele, se pun și ele la cald și se trece la preparare sosului.

Nu am avut smântână de gătit, așa că am diluat smântâna clasică cu apă și vin, cca. 100 ml. În tigaia ce s-a prăjit peștele și legumele, se pune smântâna diluată, leurda tocată mărunt lăsându-se la fiert la foc mic, cca. 2 minute.

Somonul se servește cu legumele și sosul de leurdă, bonus mămăliguță sau cartofi natur.

Spor și poftă bună! 

 

TIPS-URI

1

în perioada postului se poate folosi smântână vegetală,

2

mai mult mi-a luat de scris și editat rețeta, decât prepararea somonului ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu legume și sos de leurdă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste cu mamaliguta in vas zepter si sos de iaurt cu miez de lapte