Pulpe de curcan cu crustă de muștar

de Panacris in Curcan, 24 Mar 2014 | 5197 vizualizari

 

Inițial am crezut că două pulpe inferioare de curcan, nu ne ajung la o masă și am plusat, cu un pic de piept, cu os de curcan :D. M-am înșelat două pulpe sunt arhi suficiente ptr patru persoane;)

 

INGREDIENTE

  • pulpe de curcan inferioare 2 bucăți,
  • Pentru marinadă;
  • usturoi o căpățână,
  • vin alb demisec cca. 300 ml,
  • foaie de dafin,
  • sare iodată,
  • cimbru,
  • apă.
  • Pentru crustă:
  • muștar clasic 4-5 linguri,
  • ulei de măsline 3-4 linguri,
  • sare iodată,
  • cimbru,
  • busuioc,
  • oreagano,
  • boia de ardei dulce o linguriță.
  • Pentru gătit:
  • usturoi o căpățână,
  • vin alb demisec cca. 300 ml.,
  • ulei de măsline.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de curcan cu crustă de muștar:

Pulpele curățate de eventualele tuleie, se pun la fezandat într-un vas mare, alături de ulei, vin, foi de dafin, usturoi zdobit cu coajă cu tot, cimbru, foaie de dafin, piper boabe, la rece cca. 30 de minute. Între timp se prepară sosul pentru crusta de muștar: într-un mojar de garnit, în cazul meu, se pune muștarul, uleiul de măsline, mirodeniile, se amestecă energic până se omogenizează toate ingredientele.

După cele 30 de minute, se scot pulpele din marinadă, se spală de sos, apoi se crestează pe toate părțile și se masează cu sosul de muștar. Se pun într-o tavă termorezistentă, se pun la copt neacoperit în cuptorul preîncins, cca. 10 minute la foc iute, apoi se adaugă vinul și se acoperă, lăsându-se la gătit cca. 50 de minute la 220 grade. Friptura se servește fierbinte alături de cartofi cu rozmarin, tzatziki și salată de varză.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de curcan cu crustă de muștar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui in crusta de alune