Dacă tot e Buna vestire și dezlegare la pește, am trecut la treabă și, cred că am inovat o salată sățiosă;) Numai bună în zilele de post sau chiar în curele de slăbire;)
Se pune la fiert apă rece cu puțină sare iodată, într-un vas de cca. 4000 ml. Când clocotește apa se adaugă pastele și se lasă la fiert 10 minute la foc mediu, neacoperit. Se strecoară, se trec sub jet de apă rece, apoi se stropesc cu puțin ulei de măsline. Se adaugă la pastele călduțe, ridichile mărunțite, peștele scurs de zeamă și mărunțit, rondelele de ceapa, usturoi și măsline.
Se asezonează după gustul fiecăruia cu zeamă de lămâie, ulei de măsline și ceapă chives ;)
Se poate servi caldă sau rece ;) Vă asigur că e senzațională ;)
1
Nu se adaugă sare la salată, peștele și măslinele sunt suficient de sărate;
2
eventual se poate adugă piper proaspăt măcinat sau puțin chili pentru cei care mânăncă picant.