publicat la 23.11.2013
publicat la 19.10.2013
publicat la 17.10.2013
Romica Jurca a zis de dimineață ceva despre tine. Cică azi ești în ceață. După amiază sunt posibile averse temporare pe strada ta. Noroc că spre seară răsare soarele.
Bucataras.ro
[email protected]
Chec cu dovleac si nuca de cocos
Dovleacul il curatam si il taiem bucatale. Intr-o tava de cuptor, punem foile de copt, punem dovleacu si dam la cuptor pana cand acesta e copt. Il blenduim pentru a face un piure de dovleac. Intr-un vas batem ouale intregi fff bn. Apoi turnam uleiul si amestecam ff bine. Punem...
Tarta cu dovleac - bostan
Dovleacul il curatam, il taiem felii si il punem intr-o tava cu hartie de copt la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora. Intre timp ne ocupam de aluatul de tarta. Untul il topim la microunde. Faina o punem intr-un castron, punem apoi zaharul, ouale si galbenusurile, coaja de lamaie,...
Fursecuri cu lamaie
Se mixeaza untul. Se adauga zaharul si si mixeaza pana se topeste. Se adauga galbenusul, zeama de lamaie, esenta de lamaie si coaja de lamaie si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu amidonul si sarea si se incorporeaza in aluat. Rezulta un aluat lipicios. Se acopera cu folie alimentara si se da...
Pachetele cu pui - by Miha
Pieptul de pui se taie cubulete. Se pun intr-o tigaie cu ulei de masline , sare si rozmarin si se prajesc pe toate partile. Se scot pe un servetel si se lasa la racit. Pentru pachetele amestecam oul cu faina si formam un aluat destul de tare. Il lasam sa se odihneasca cam un sfert de ora...
Ciuperci umplute
La ciupercute luam coditele si le tocam marunt. Palariutele le punem intr-o tava cu folie de aluminiu cu fata in sus. Stropim atat tava cat si ciupercutele cu ulei de masline. Ciupercutele le calim impreuna cu ardeii, morcovii si ceapa. La sfarsit punem si oul pe care il amestecam cu...
Chec de post by Miha
Intr-un castron punem apa, uleiul, zaharul, coaja de lamaie si faina si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Aceasta compozitie o impartim in doua. In rima parte punem dulceata de visine si cacaoa si in cea de-a doua punem nuca de cocos. Cele 2 tavi de chec le ungem bine cu ulei,...
Ciabatta cu masline si rosii
Drojdia se dizolva in apa calduta, se adauga zaharul, uleiul, sarea si se amesteca energic. Intr-un bol punem faina , peste punem maiaua obtinuta anterior, si framantam bine. Maslinele taiate marunt se amesteca cu aluatul si se lasa la crescut in cuptorul cu microunde aproximativ o ora....
Biscuiti cu stafide
Intr-un vas amestecam faina, praful de copt, scortisoara, sarea si zaharul. Adaugam apoi si oul, untul topit, laptele si esenta de rom. Se amesteca bine toate ingredientele cu o paleta. Punem apoi si stafidele si amestecam din nou. Se pun in tava cu lingurita, cu spatiu intre...
Chiftele de linte verde
Lintea se lasa in apa aproximativ 2 ore, dupa care se pune la fiert. Dupa ce lintea e fiarta bine, o mutam intr-un vas in care sa putem lucra cu blenderul si fara apa in care a fiert. Se pun cateii de usturoi tocati marunt. Se adauga sarea, sosul de soia, pesmetul, menta si curry si se...
Mancarica de linte verde
Lintea se pune cu 2 ore inainte in apa, apoi se pune la fiert in apa cu sare. Intre timp pregatim restul ingredientelor. Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete. Morcovul se curata si se taie rondele. Ceapa se curata si se taie marunt. Morcovul si cartofii se pun la fiert...
Chefal cu morcovi si conopida
Pestele era deja fiert pentru borsul de peste, asa ca l-am pus intr-un vas yena, l-am stropit cu ulei de masline, am pus sare, piper sir rozmarin. Conopida si morcovii se spala. Morcovii ii taiem sferturi, conopida o desfacem buchetele si le pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce si acestea au...
Bors de peste - 2
Capetele de peste le aveam in congelator. Chefalul l-am avut proaspat de la pescarie. Asadar, chefalul se curata de solzi, se eviscereaza si se taie medlaioane.Impreuna cu capetele de peste se pune la fiert intr-o oala cu apa. Intre timp taiam ceapa, una o taiam mic iar una o punem intreaba...
Chec simplu
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat ffff bine cu praful de sare, apoi se bat in continuare cu zaharul vanilat si zaharul tos , pana ce acesta este dizolvat complet. Punem cate o lingura si mixam bine. Iar punem o lingura si mixam si tot asa pana ce terminam zaharul si obtinem o...
Paine MARGARETA
Intr-un castron punem drojdia cu zaharul si o lingura de apa calduta. Amestecam energic si lasam deoparte vreo 10 minute. Intr-un castron punem faina . Se toarna peste faina amestecul de drojdie, se toarna apa calduta si se amesteca cu o lingura de lemn. Se muta aluatul pe...
Mini-macrou cu rozmarin
Pestii ii spalam si ii evisceram , dar ii lasam intregi de data asta. In burtica lor punem sare, piper, crengute de rozmarin , ulei de masline si usturoi pisat. Ii asezam pe toti intr-un vas yena. Ii mai stropim cu ulei si presaram iar cateva frunzulite de rozmarin si usturoi zdrobit....
Paine de casa cu cartofi
Cartofii ii punem la fiert in coaja. Drojdia o punem in 2 linguri de apa calduta la dospit. Dupe ce au fiert cartofii, ii curatam de coaja, ii dam prin razatoare. Peste turnam faina cu sare, drojdia dospita si cele 4 linguri de ulei de masline. Framantam cu apa calduta. Dupa ce...
Cartofi cu rozmarin
Cartofii se curata de coaja si se taie pai ca pentrucartofi prajiti.Ii punem la fiert in apa, apoi ii scurgem sii ii punem intr-un vas yena, le punem sare, piper si rozmarin si ii bagam la cuptorul incins pana ce sunt gata. Se pot servi cu un sos de rosii proaspete.
Salata de cruditati - raw-vegan
Legumele se spala, se curata de coaja si se taie fasii subtiri cu decojitorul de fructe - pe care l-am primit de la iepursa bucataras. Formam un sos in blender-punem cele 3 rosii, o lingura de ulei, sare, piper , cimbru si menta. Le blenduim si tinem sosul la frigider pana in momentul...
Piept de pui cu dovlecei zi zuchinni
Pieptul de pui il punem la fiert cu tot cu os. Il lasam sa fiarba bine bine, dupa care luam bucatele mici de piept de pui de pe os. Dovlceii si zuchinii ii curatam , o fasie da, una nu, de coaja. Ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au inmuiat ii scoatem cu o paleta sa se scuga...
Friptura de vita
Carnea se fierbe intreaga, apoi sa taie felii, nici prea groase nici prea subtiri. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Radacina de patrunjel se curata de coaja si se taie rondele. Se pune la calit in ulei impreuna cu usturoiul curatat si zdrobit. Apoi se pun si bucatile de carne,...
Ficatei de pui cu condimente
Prima data spalam ficateii si ii punem la fiert pentru aproximativ 15 minute. Apoi ii scoatem cu o paleta si ii transferam intr-o oala de tefal. Ii condimentam cu sare, piper, salvie, coriandru si tarhon. Punem si 2 catei de usturoi zdrobiti. Lasam sa se "prajeasca" in oala, apoi turnam...
Pizza
Drojdia se dizolva in apa calduta. Apa am incalzit-o un pic la microunde. Se adauga sarea, zaharul si uleiul si se amesteca foarte bine cu o lingura. Se aseaza peste faina si se framanta foarte bine aluatul. Se strange intr-o forma de bila, se presara cu faina si se lasa intr-un castron...
Macrou si salau la cuptor
Se spala pestii. Macroul se eviscereaza, si ii taiam capul si coada, apoi il taiem in 2 pe lungime. Salaul il evisceram , il curatam de solzi cu lama unui cutit si de asemenea il taiem in 2 pe lungime. Asezam intr-un vas bucatile de peste curatate si spalate bine, condimentam dupa gust, eu...
Mancare turceasca cu vinete-Şakşuka
Vinetele se curata ( o fasie da una nu) si se taie cubulete. Se pun intr-un castron cu apa rece si sare si se lasa deoparte. Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Se prajesc in ulei de masline si se scot separat. Se prajesc cate putini, nu toti o data. Se prajesc si...
Tort cu crema de vanilie
Pentru blat: Se faramiteaza ciocolata si se topeste impreuna cu untul la bain marie. Se adauga esenta de vanilie si se lasa deoparte la racit. Cand e caldut se adauga zaharul sarea si ouale batute putin cu furculita. Se amesteca totul apoi se adauga laptele si iaurtul. La sfarsit se...
Kisir
Bulgurul se pune in cana cu apa deasupra si se lasa la hidratat pana ce pregatim restul ingredientelor. Cepele se curata de coaja si se pun in blender pentru se toca cat mai marunt. Se pune in pasta de rosii, ardeiul iute uscat taiat bucatele foarte mici. Bulgurul...
Pasta de naut
Nautul se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi se fierbe aproximativ 1 ora, 1 ora jumate. Se scurge zeama, dar se pastreaza. Se pun boabele de naut in blender, impreuna cu sare, piper, ulei de masline, usturoi, menta si zeama de lamaie si se paseaza. Daca vrem o consistenta mai...
Salata de telina si morcovi
Telina si morcovii se spala si se curata de coaja. Se dau prin razatoarea mica. Se face maioneza din 2 galbenusuri. punem gabenusurile intr-o farfurie, punem un praf de sare, 2 lingurite mustar, zeama de lamaie si amestecam un picut asa. Turnam in fir subtire uleiul si amestecam cu...
Galuste cu prune
Se spala prunele. Se desfac in jumatati. Se pun intr-o strecuratoare cu 2 lingurite zahar tos deasupra. Se lasa deoparte. Se spala bine cartofii si se pun la fiert aproximativ jumatate de ora. Se curata apoi de coaja si se strivesc cu o furculita, se pune sarea si laptele cald. (am...
Mancare de naut cu carne de vita
Nautul se pune de seara intr-un vas cu apa. Pana a doua zi isi va dubla volumul. A doua zi se spala in mai multe ape. Intr-un vas se pune uleiul, ceapa tocata marunt si morcovul taiat rondele. Se caleste cateva minute, dupa care se pune o lingura buna de pasta de rosii, se mai...