Inspiratie in retetele bucatarasilor...multumesc
Cartofii ii punem la fiert in coaja.
Drojdia o punem in 2 linguri de apa calduta la dospit.
Dupe ce au fiert cartofii, ii curatam de coaja, ii dam prin razatoare. Peste turnam faina cu sare, drojdia dospita si cele 4 linguri de ulei de masline. Framantam cu apa calduta. Dupa ce framantam bine, lasam acoperit la dospit.
Dupa ce si-a dublat volumul, impartim aluatul in 2, il mai framantam o data. Primul aluat il impletim in 2, punem in tava si presaram chimen deasupra. Al doilea aluat, il intindem usor cu mana, punem branza cubulete mici pe toata suprafata apoi rulam. Punem in tava de chec si crestam in 2-3 lucuri cu lama cutitului.
Bagam ambele tavi la cuptorul preincalzit la treapta de mijloc, lasam vreo 45 de minute. Apoi le scoatem, ungem cu galbenus de ou, introducem din nou la cuptor pentru 10 minute.
Scoatem tavile din cuptor, le stropim cu putina apa rece, acoperim cu un prosop curat si lasam sa se odihneasca 10 minute Apoi rasturnam painea din tavi, se le ambalam in hartie alba.
Pofta buna!!!