Pt blat:
Pentru crema:
Pentru blat:
Se faramiteaza ciocolata si se topeste impreuna cu untul la bain marie. Se adauga esenta de vanilie si se lasa deoparte la racit. Cand e caldut se adauga zaharul sarea si ouale batute putin cu furculita. Se amesteca totul apoi se adauga laptele si iaurtul. La sfarsit se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaoa. si se amesteca bine cu o lingura de lemn.
Se unge cu unt o forma de tort de 26 cm, se pune compozitia, se introduce la cuptor la foc mediu pana cand trece testul scobitorii. La mine a durat cam 40 de minute. Se opreste focul, si se lasa sa se raceasca incet incet in cuptor.
Pentru crema:
Cei 500 ml lapte ii impartim in 400ml si 100 ml. Cei 400 ml ii incalzim usor, mixam galbenusurile cu zaharul si un praf de sare. Apoi adaugam amidonul si cei 100 ml. lapte rece. Apoi se adauga in fir subtire lapte infierbantat si se pune tot amestecul la fiert. Dupa ce se ingroasa, punem si albusurile batute spuma cu putin zahar. Se mai lasa la foc cam 5 minute. Se lasa la racit
Pentru frisca:
Ustensilele- adica castronul in care urmeaza sa batem spuma si paletele mixerului se baga la frigider inainte. Smantana e bine sa fie rece rece de la frigider, bagata chiar cu o seara inainte.
Apoi mixam smantana cu zaharul , la inceput la treapta unu, apoi crestem la treapta 5. Punem si esenta de vanilie. trebuie bauta bine, dar nu pana se face unt.
Asamblare:
Blatul de tort, dupa ce s-a racit se taie in 2. Se pune crema la mijloc.
Se acopera cu frisca. Si se orneaza cu un praf de scortisoara.