Pizza

de nilgun in Pizza, 20 Aug 2013 | 3803 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat

  • 800 gr. faina alba
  • 400 ml.apa
  • 1 cub drojdie
  • 6 linguri ulei de masline
  • sare
  • 2 lingurite zahar

Pentru umplutura

  • salam de curcan- un pachetel
  • cascaval- o rotita
  • branza- 1 bucatica mica
  • ciuperci- 1 cutie
  • masline-vreo 30 de bucati
  • ardei gras verde 2 bucati

Pentru sosul de rosii cu care acoperim aluatul

  • suc de rosii la cutie cam 100 gr.plus 3 rosii proaspete curatate de coaja si taiate cubulete
  • oregano
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Drojdia se dizolva in apa calduta. Apa am incalzit-o un pic la microunde. Se adauga sarea, zaharul si uleiul si se amesteca foarte bine cu o lingura. Se aseaza peste faina si se framanta foarte bine aluatul. 

Se strange intr-o forma de bila, se presara cu faina si se lasa intr-un castron la crescut.  Se lasa aproximativ 2 ore la dospit. 

In tot acest timp pregatim sosul de rosii, punem intr-o craticioara sosul de rosii din cutie si lasam la fiert, punem apoi deasupra rosiile curatate de coaja si taiate cubulete, si oregano. Lasam la fiert pana ce si rosiile sunt bine facute.

Salamul de curcan il taiem bucatele, cascavalul si branza le dam prin razatoarea mare, ardeiul gras il taiem rondele.

Aluatul il impartim.Tava o dam cu ulei. Pe masa de lucru turnam o lingura de ulei, si intindem aluatul cu un facalet in forma dorita in functie de tava. Asezam aluatul in tava, indepartam marginile cu un cutit daca sunt prea mari si mai lasam asa cateva minute. Apoi incepem sa punem umplutura. Incepem cu sucul de rosii preparat mai devreme, acoperim cu branza si cascaval, cu salamul de curcan, cu ciupercutele, maslinele si ardeiul.

Au iesit 2 tavi de pizza si mi-a mai ramas aluat si pentru o painica, cu ceapa vroiam eu, dar fix atunci s-a terminat butelia. Norocul meu ca pizza era gata.

Se introduce la cuptor pana vedem ca aluatul e bine copt. Se scoate, se taie cat pizza e calda, se acopera cu hartie si prosop, se lasa asa vreo 10 minute iar apoi e buna de servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pizza casei cu blat din faina integrala