Tarta cu dovleac - bostan

de nilgun in Dulciuri, 19 Oct 2013 | 4590 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluatul de tarta

  • 500 gr. faina
  • 200 gr.unt
  • 2oua
  • 2 galbenusuri
  • jumatate de lamaie
  • 200 gr. zahar
  • zahar vanilat- 1 pliculet

Pentru pireul de dovleac

  • 1 cana mare de piure de dovleac
  • 2 oua
  • 1 ceasca lapte
  • 1 ceasca zahar
  • ghimbir macinat- jumatate de lingurita
  • scortisoara- 1 lingurita
  • un praf de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 2-3 linguri de faina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovleac - bostan:

Dovleacul il curatam, il taiem felii si il punem intr-o tava cu hartie de copt la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora.

Intre timp ne ocupam de aluatul de tarta. Untul il topim la microunde. Faina o punem intr-un castron, punem apoi zaharul, ouale si galbenusurile, coaja de lamaie, zaharul vanilat si untul topit si framantam un aluat. Se pune in folie alimentara si se da la frigider. 

Intre timp pregatim si piureul de dovleac . Doveacul copt il blenduim ca pentru piure, punem toate ingredientele si facem un piure aromat si bun.

Scoatem aluatul, intindem o foaie cu care imbracam si peretii vasului in care vom coace tarta.Facem gaurele cu furculita.  Punem piureul de dovleac, deasupra am pus si aluat in forme de inimioare, si dam la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute, cuptorul fiind foarte incins dinainte de la coptul dovleacului.

Taiem felii si mancam.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac - bostan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovleac turcesc (de post)