Capetele de peste le aveam in congelator. Chefalul l-am avut proaspat de la pescarie.
Asadar, chefalul se curata de solzi, se eviscereaza si se taie medlaioane.Impreuna cu capetele de peste se pune la fiert intr-o oala cu apa. Intre timp taiam ceapa, una o taiam mic iar una o punem intreaba pentru gust. Ardeiul il taiem cubulete si morcovul rondele. Cartoful il taem cuburi.
Dupa ce pestele a fiert il dam deoparte, si strecuram zeama. Punem zeama inapoi in oala, punem capetele de peste, morcovii, ardeiul, ceapa, ardeii si mai lsam sa fiarba. Mai asezonam cu sare, cu o lingurita ulei si lasam sa fiarba bine.
Punem si cartoful si mai lasam 10 minute sa dea in clocot. Punem si cele 4 linguri de bulion, mai lasam sa fiarba. Intre timp, punem separat la incalzit borsul intr-un ibric. Punem borsul peste ciorba dupa ce aceasta a fiert. Punem si cele 2 linguri de orez si lasam sa fiarba impreuna cu borsul. Gustam, vedem daca mai trebuie sare sau bors. Daca totul e ok, punem leustean si acoperim cu un capac.
Lasam sa se odihneasca putin apoi servim.