Bors de peste - 2

de nilgun in Ciorbe, 17 Sep 2013 | 14848 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 chefal
  • 2 bucati cap macrou
  • 2 bucati cap salau
  • 2 bucati ceapa
  • 1 morcov
  • 2 ardei
  • 1 cartof
  • leustean
  • jumatate litru bors
  • sare
  • ulei - o lingurita
  • 4 linguri bulion
  • 2 linguri de orez
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de peste - 2:

Capetele de peste le aveam in congelator. Chefalul l-am avut proaspat de la pescarie.

Asadar, chefalul se curata de solzi, se eviscereaza si se taie medlaioane.Impreuna cu capetele de peste se pune la fiert intr-o oala cu apa. Intre timp taiam ceapa, una o taiam mic iar una o punem intreaba pentru gust. Ardeiul il taiem cubulete si morcovul rondele. Cartoful il taem cuburi.

Dupa ce pestele a fiert il dam deoparte, si strecuram zeama. Punem zeama inapoi in oala, punem capetele de peste, morcovii, ardeiul, ceapa, ardeii si mai lsam sa fiarba. Mai asezonam cu sare, cu o lingurita ulei si lasam sa fiarba bine.  

Punem si cartoful si mai lasam 10 minute sa dea in clocot. Punem si cele 4 linguri de bulion, mai lasam sa fiarba. Intre timp, punem separat la incalzit borsul intr-un ibric. Punem borsul peste ciorba dupa ce aceasta a fiert.  Punem si cele 2 linguri de orez si lasam sa fiarba impreuna cu borsul. Gustam, vedem daca mai trebuie sare sau bors. Daca totul e ok, punem leustean si acoperim cu un capac.

Lasam sa se odihneasca putin apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste - 2" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bors des de peste