Pentru decor;
Se spala prunele. Se desfac in jumatati. Se pun intr-o strecuratoare cu 2 lingurite zahar tos deasupra. Se lasa deoparte.
Se spala bine cartofii si se pun la fiert aproximativ jumatate de ora. Se curata apoi de coaja si se strivesc cu o furculita, se pune sarea si laptele cald. (am folosit microundele). Se adauga si faina si se obtine un aluat moale.
Intr-o tigaie se pune pesmetul, si se rumeneste. Se adauga zaharul si scortisoara si se da deoparte.
Se pune o oala cu apa la fiert. Galustele se modeleaza una cate una, se ia cate o bucatica de aluat in care se introduce cate o jumatate de pruna, dupa care se pune in apa la fiert. Tot asa pana terinam aluatul. Galustele sunt gata cand se ridica la suprafata apei. Le scoatem cu o paleta, le dam prin amestecul de pesmet , zahar si scortisoara. Se aseaza pe un platou.
Se lasa la racit si se servesc.
Pofta buna!