publicat la 25.06.2019
publicat la 23.11.2017
publicat la 07.08.2017
Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.
Bucataras.ro
[email protected]
Enchilada cu carne de pui
Spalam, uscam si taiem fasii pieptul de pui, tocam ceapa, ardeiul si morcovul si le punem la sotat intr-o tigaie cu ule i(nu prea mult). Adaugam carnea de pui si dupa un timp, usturoiul ras. Lasam sa prinda culoare puiul si adaugam supa de pui si lasam sa fiarba, asezonam si adaugam si...
Tacos de peste
Într-un castron mediu de adâncime, amestecati împreună ulei de măsline, suc de lime, pulbere de chili, cumin. Adăugati codul in aceasta marinada. Lăsati timp de 15 minute. Am spalat, curatat si taiat fin legumele, mai bine zis varza o taiem la mandolina, iar morcovul...
Avocado umplut cu ton
Se taie avocado in jumatate, se scoate samburele, dupa care, cu ajutorul unei linguri, scoatem si pulpa pe care o vom taia cubulete potrivite. Taiem ardeii, scurgem de excesul de ulei tonul, tocam fin coriandrul si le combinam, adaugam fasolea prefiarta si amestecam lejer. ...
Salata rece de orez cu avocado si alte legume
Orezul a fost fiert in apa cu sare, dupa care s-a lasat sa se raceasca. Amestecam ardeiul tocat, ceapa, orezul si rosiile cherry taiate in jumatati. Curatam si taiem felii de avocado si il adaugam si pe acesta si fasolea rosie scursa bine de lichid. Tocam frunzele de menta si de coriandru...
Salata de ananas macerata in suc de lime, stil ceviche acompaniata de palmito, pui si salata verde
Cureti si tai in bastonase, ananasul si palmito, tai fin ceapa rosie, la fel procedezi si cu ardeiul gras rosu si amesteci lejer. Pieptul de pui a fiert in apa cu legume, dupa care se scoate, se lasa sa se raceasca, se face suvite cu furculita si se va adauga in tigaie...
Desert eclere cu crema de vanilie
Intr-o cratita, adaugam apa, uleiul, sarea si punem pe foc. Cand amestecul incepe sa fiarba, luam cratita de pe foc. Turnam faina in bloc (adica toata odata) si o incorporam rapid cu o spatula. Amestecul va deveni ca o pasta. Lasam sa se raceasca putin si adaugam ouale pe rand, dupa ce am...
Crema de conopida
Taiem conopida in florete si o punem in apa cu sare si putin otet sa se curete de impuritati, o lasam aproximativ 10-15 minute. Tocam două cepe medii și le punem la sotat in ulei, la foc mic, cu puțină sare. După ce ceapa s-a inmuiat, se pot adauga floretele de conopida, le...
Salam de biscuiţi, reţetă clasica
Salam de biscuiţi, reţetă clasica Intr-o cratita punem la foc lapte, adaugam zaharul si untul treptat. Dupa ce s-au incorporat adaugam si cacaoa. Amestecam bine si daca s-a omogenizat luam de pe foc. Separat am hidratat stafidele in cognac si le vom adauga...
Mancare de naut
Punem nautul peste noapte in apa rece, a doua zi in vom pune in oala sub presiune sa se gateasca mai repede si mai bine. Lasam aproximativ 45 de minute, dupa care verificam daca este fiert. Curatam si tocam legumele, sotam ceapa, ardeiul, morcovul, telina. Taiem carnea de porc cubulete...
Empanada cu carne de vita
Se pune in robotul de bucatarie, faina cernuta si se adauga sarea, se amesteca, dupa adaugam untul taiat cubulete si mixam din nou, punem oul, iar la final, adaugam apa putin cate putin, pana aluatul prinde forma. Dupa aceea scoatem din robot si incepem sa il framantam. Impartim in 2...
Pastel de pollo
Ingredientele pentru aluat se amesteca la robot si se adauga si cele 5 linguri de apa foarte rece (cele 4 cuburi de gheata se pun intr-un pahar si adaugam apa). Rezulta un aluat moale, sfaramicios, ca la quiche/tarta, poate chiar mai moale putin. Se scoate din robot, se pune in...
Arroz con pollo (orez cu pui)
Tocam ceapa, ardeiul, radem morcovul, adaugam usturoiul maruntit si cimbrul in ulei si lasam sa se intrepatrunda aromele. Adaugam orezul prefiert spalat bine, peste si lasam sa prinda acea tenta lucioasa, dupa care adaugam din supa de pui strecurata (1 la 3) si vom pune la masina de...
Chiftelute din carne de porc cu piure bicolor
Curatam cartofii si fructul de tiquisque de coaja si ii vom taia in cubulete mai mici, dupa care vom pune, separat la fiert, cu un praf de sare. Am fotografiat acest fruct, mai bine zis este o radacina, iar alaturi este radacina de yuca de asemeni comestibila (nu este yuca aceea ornamentala care...
Ceafa de porc cu cartofi Rosti si sos de piper
Cartofii se curata de coaja si se spala, dupa care se vor rade pe razatoarea mare, se adauga sare, piper. Radem si usturoiul marunt si il adaugam peste cartofi, saram, adaugam si rozmarin. Intr-o tigaie cu maner detasabil si non-aderenta, adaugam putin unt si ulei, punem cercul de...
Varza cu coasta afumata crocanta
Pentru inceput, ne apucam de pregatirea coastelor, incepem cu marinada, amestecam toate ingredientele mai sus mentionate. Putem taia coastele sau putem lasa bucata intreaga. Facem un gratar pe partea cu grasimea si incepem sa masam bucata de carne cu marinada, dupa care lasam 30 minute in...
Spanac cu oua
Se spala spanacul in mai multe ape, dupa care se pune la fiert, in apa cu sare, maxim 10-15 minute, pana se inmoaie. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam fin. Scoatem spanacul, il clatim in apa rece si il scurgem bine, dupa care il vom toca cu un tocator de lemn....
Rulou de pui umplut servit cu legume
Pentru inceput, curatam ciupercile si le vom taia lamele fine, spalam, curatam ceapa si usturoiul si le taiem fin. Punem o tigaie non aderenta si adaugam unt. Adaugam ceapa, ciupercile, usturoiul, curcuma si asezonam. Luam de pe foc. Punem o folie de plastic, deasupra...
Cotlet si muschiulet de porc cu piure de mazare
Portionam carnea, saram si piperam, dupa care o vom trage in tigaie, in putin unt, cat sa i se schimbe culoarea, dupa care o scoatem din tigaie si o lasam in asteptare. Punem intr-o tava mai mare, pentru a o da la cuptor. Punem ulei, adaugam carnea, foile de dafin, cimbru...
Desert tort de iaurt cu rodie
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile tare, adaugand treptat zahar, trebuie sa fie ca o bezea. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si se adauga peste acestea albusurile, aerand in permanenta compozitia. Cernem faina si o adaugam peste, se amesteca incet si se aereaza...
Legume la gratar
Taiem legumele rondele, se pot asezona, inainte de a se frige pe gratar, dar sfatul meu este sa le asezonati dupa, deoarece dovlecelul se inmoaie foarte repede. Punem putin ulei pe gratar si adaugam legumele, lasandu-le sa se friga. Taiati rondele mai groase, daca sunt prea subtiri, se vor...
Schnitzel cu piure de cartofi si sos de legume
Pentru inceput, filetam puiul si scoatem pieptul de pui cu atentie, pregatim carnea pentru schnitzele, punem pieptul de pui dupa filetare intre doua folii de plastic si trecem la aplatizarea lui, prin batere cu ajutorul unui batator din lemn. Carnea de pui este foarte frageda, asa ca nu exagerati...
Rulou de pui servit cu galette de cartofi si mousse de ciuperci
Pregatim pieptul de pui, il aplatizam. Punem feliile de bacon, asezam pieptul de pui. Ungem cu mustar Dijon, punem o bucata de crenwusti. Taiem julien ardeiul, morcovul si ceapa si asezam in laterala stanga/dreapta a crenwustelui, piperam, dupa care rulam cu ajutorul feliilor de bacon....
Lasagna
Incalzeste uleiul intr-o cratita mare si prajim baconul taiat cubulete, pana devine auriu. Spalam legumele si le taiem in cubulete, adaugam ceapa si usturoiul peste si lasam pana se inmoaie, dupa care adaugam morcovul, ardeiul (cubulete) si fr de dafin. Le lasam se intrepatrunda bine, dupa...
Desert cheesecake cu capsuni
Maruntim biscuitii, cu ajutorul robotului de bucatarie, topim untul si amestecam cele doua ingrediente. Acestea vor forma blatul prajiturii noastre. Luam o forma rotunda si punem amestecul din biscuit si unt, apasam si aplatizam bine sa avem un blat uniform. Cu ajutorul robotului de bucatarie,...
Salata de caracoles cu ton
Se pune apa la foc si se adauga sare, se lasa sa fiarba apa si se adauga pastele. Acestea vor creste cel putin de doua ori in volum. Fierbem pastele in conformitate cu indicatiile de pe pachet. Dupa ce sunt fierte, se trec printr-un jet de apa rece si se scurg bine. Tocam ceapa si ardeiul...
Supa Azteca
Spalam si curatam legumele. Intr-o oala, punem la foc, in apa cu sare, puiul si lasam sa fiarba la foc potrivit. Taiem legumele potrivit si le vom sota in ulei (ceapa, ardei, morcov, telina), taiem rosiile cubulete potrivite si le vom adauga si pe acestea dupa ce restul legumelor s-au inmuiat....
Casado sau mancarea omului casatorit
Punem fasolea la inmuiat peste seara, a doua zi, o punem la fiert, schimbam de trei ori apa, iar la final, langa fasole, adaugam legumele care in prealabil au fost calite in putin ulei, dupa cum urmeaza: ceapa, morcov, telina, ardei, taiate in cubulete mici si sotate bine. Potrivim de...
Ceviche Tico de pescado (peste)
Taiem fileul de peste in cubulete potrivite, nu foarte mici, taiem ceapa rosie cubulete, stoarcem lamaile si adaugam juice-ul peste peste, acesta il va marina. Taiem fin ardeiul iute, daca este prea puternic, ori punem mai putin, ori nu mai adaugam piper, gustati si este in functie de gustul...
Desert cheesecake cu jeleu de fructul pasiunii (maracuya)
Maruntim biscuitii, cu ajutorul robotului de bucatarie, topim untul si amestecam cele doua ingrediente. Acestea vor forma blatul prajiturii noastre. Luam o forma rotunda si punem amestecul din biscuiti si unt, apasam si aplatizam bine sa avem un blat uniform. Cu ajutorul robotului de...
Desert tort Alex
Sirop, punem 150 g zahar si apa, se pun pe foc si se va topi zaharul formand un sirop in el putem adauga diferite esente, dar doar dupa ce il luam dupa foc. Se separa ouale, batem albusurile spuma si adaugam treptat zaharul, se amesteca galbenusurile cu uleiul. Cand albusurile sunt...