Cotlet si muschiulet de porc cu piure de mazare

de nico15 in Porc, 22 Mai 2017 | 2874 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru friptura:
  • 500 g cotlet de porc fara os
  • 500 g muschiulet de porc
  • vin rosu
  • cimbru
  • ulei
  • Foi de dafin
  • boabe de piper
  • Optional:
  • 1-2 carnati
  • Cartofi la cuptor:
  • 6 cartofi mai mari
  • Ulei
  • Sare
  • piper
  • rozmarin
  • boia
  • Usturoi
  • Pentru piure de mazare:
  • 200 g de mazare
  • 30 g unt
  • Smantana pentru gatit
  • sare
  • piper
  • 2 baby morcovi
  • vin
  • Decor:
  • chips de cartof dulce
  • portocala si
  • bobite de mazare
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet si muschiulet de porc cu piure de mazare:

  Portionam carnea, saram si piperam, dupa care o vom trage in tigaie, in putin unt, cat sa i se schimbe culoarea, dupa care o scoatem din tigaie si o lasam in asteptare.  

Punem intr-o tava mai mare, pentru a o da la cuptor. Punem ulei, adaugam carnea, foile de dafin, cimbru si vinul si dam pentru 25 de minute la cuptor.

Separat, punem la fiert mazarea, cu un pic de sare si morcovi in alt vas. Cartofii ii vom fierbe in coaja. Dupa ce au fiert, ii scoatem, ii curatam si ii taiem in patru. Punem intr-o tava mai mare, adaugam ulei si boia, cimbru, sare, masam bine si dam la cuptor. 

 Cartofi sunt déjà fierti, dar trebuie sa prinda acea crusta minunata.  

Dupa ce mazarea a fiert, scurgem de apa, oprim cateva boabe, lasam foarte putina apa si punem in blender. Blenduim bine, dupa care luam pasta rezultata si o punem din nou intr-o tigaie non-adederenta, adaugam un cub de unt si smantana pentru gatit, rezultand o pasta fina.    Dupa ce baby morcovi au fiert, ii scurgem de apa si, intr-o tigaie punem putin unt, adaugam baby morcovi, un pic de sare si un praf de curry. Ii sotam cateva minute, dupa care ii scoatem. Verificam daca sunt  facuti si cartofii si ii scoatem de la cuptor. Verificam daca si carnea este patrunsa, daca este facuta, o scoatem, lasand jiul in tava din care vom face un sos bun pentru friptura noastra.

Punem din nou tava in care a fost friptura, pe foc, cautam cu o spatula de lemn sa indepartam toate bucatile lipite pe fundul tavii. Adaugam vin un cub de unt, vin si un fir de cimbru optional. Lasam sa scada, pana se-ngroasa, dupa aceea  strecuram. Decoram ca in imaginea alaturata.   Pofta buna!   

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet si muschiulet de porc cu piure de mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

23.05.2017, 09:51

dantes 1

23.05.2017, 13:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Porc Orezat