Cotlet si muschiulet de porc cu piure de mazare

de nico15 in Porc, 22 Mai 2017 | 3055 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru friptura:
  • 500 g cotlet de porc fara os
  • 500 g muschiulet de porc
  • vin rosu
  • cimbru
  • ulei
  • Foi de dafin
  • boabe de piper
  • Optional:
  • 1-2 carnati
  • Cartofi la cuptor:
  • 6 cartofi mai mari
  • Ulei
  • Sare
  • piper
  • rozmarin
  • boia
  • Usturoi
  • Pentru piure de mazare:
  • 200 g de mazare
  • 30 g unt
  • Smantana pentru gatit
  • sare
  • piper
  • 2 baby morcovi
  • vin
  • Decor:
  • chips de cartof dulce
  • portocala si
  • bobite de mazare
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet si muschiulet de porc cu piure de mazare:

  Portionam carnea, saram si piperam, dupa care o vom trage in tigaie, in putin unt, cat sa i se schimbe culoarea, dupa care o scoatem din tigaie si o lasam in asteptare.  

Punem intr-o tava mai mare, pentru a o da la cuptor. Punem ulei, adaugam carnea, foile de dafin, cimbru si vinul si dam pentru 25 de minute la cuptor.

Separat, punem la fiert mazarea, cu un pic de sare si morcovi in alt vas. Cartofii ii vom fierbe in coaja. Dupa ce au fiert, ii scoatem, ii curatam si ii taiem in patru. Punem intr-o tava mai mare, adaugam ulei si boia, cimbru, sare, masam bine si dam la cuptor. 

 Cartofi sunt déjà fierti, dar trebuie sa prinda acea crusta minunata.  

Dupa ce mazarea a fiert, scurgem de apa, oprim cateva boabe, lasam foarte putina apa si punem in blender. Blenduim bine, dupa care luam pasta rezultata si o punem din nou intr-o tigaie non-adederenta, adaugam un cub de unt si smantana pentru gatit, rezultand o pasta fina.    Dupa ce baby morcovi au fiert, ii scurgem de apa si, intr-o tigaie punem putin unt, adaugam baby morcovi, un pic de sare si un praf de curry. Ii sotam cateva minute, dupa care ii scoatem. Verificam daca sunt  facuti si cartofii si ii scoatem de la cuptor. Verificam daca si carnea este patrunsa, daca este facuta, o scoatem, lasand jiul in tava din care vom face un sos bun pentru friptura noastra.

Punem din nou tava in care a fost friptura, pe foc, cautam cu o spatula de lemn sa indepartam toate bucatile lipite pe fundul tavii. Adaugam vin un cub de unt, vin si un fir de cimbru optional. Lasam sa scada, pana se-ngroasa, dupa aceea  strecuram. Decoram ca in imaginea alaturata.   Pofta buna!   

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet si muschiulet de porc cu piure de mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc la tigaie