Maruntim biscuitii, cu ajutorul robotului de bucatarie, topim untul si amestecam cele doua ingrediente. Acestea vor forma blatul prajiturii noastre. Luam o forma rotunda si punem amestecul din biscuiti si unt, apasam si aplatizam bine sa avem un blat uniform.
Cu ajutorul robotului de bucatarie, vom amesteca ingredientele pentru crema dupa cum urmeaza. Punem crema de branza si vom incepe mixarea incet, treptat adaugam zaharul, cand acesta s-a incorporat, adaugam smantana pentru frisca si ulterior juice-ul de maracuya. Acesta este destul de acrisor, daca vi se pare ca crema este acrisoara, mai puteti adauga zahar, gustati de fiecare data.
Intre timp, vom pune laptele la foc si il vom incalzi cat sa fie caldut, nu fiert, deoarece in el vom adauga gelatina, iar daca laptele este fiert, va taia efectul gelatinei. Gelatina se va hidrata in apa rece, iar ulterior se va adauga in laptele caldut pentru a se dizolva uniform.
Amestecam bine sa fie dizolvata in lapte si o adaugam si pe aceasta peste restul ingredientelor pentru crema, continuand omogenizarea la robot.
Crema se va adauga peste blat si se va da la frigider minimum 5-6 ore sau cel mai indicat, peste noapte.
A doua zi dimineata, ne vom ocupa de pregatirea jeleului. Punem o oala pe foc si adaugam juice-ul de maracuya si zaharul si lasam sa se topeasca zaharul. Luam de pe foc si adaugam semintele fructului. Hidratam gelatina in apa si o vom adauga in acest sirop, cand este inca caldut. Amestecam bine sa se dizolve gelatina si adaugam jeleul peste crema de branza si dam iarasi la frigider pentru minim 2 ore.
Décor dupa gustul vostru, eu am decorat ciocolata topita, cum se poate vedea in fotografie. Mi-au iesit aproximativ 12 portii. Am incadrat aceasta reteta la Costa Rica, deoarece am pus fructul de maracuya care este original din aceasta zona.
Pofta Buna!