Spalam si curatam legumele. Intr-o oala, punem la foc, in apa cu sare, puiul si lasam sa fiarba la foc potrivit.
Taiem legumele potrivit si le vom sota in ulei (ceapa, ardei, morcov, telina), taiem rosiile cubulete potrivite si le vom adauga si pe acestea dupa ce restul legumelor s-au inmuiat. Dupa ce si rosiile s-au patruns, saram mai lasam 2 minute si luam de pe foc, lasam un pic sa se raceasca pentru a putea sa blendam si sa trecem prin sita compozitia.
Dupa ce puiul a fiert, il scoatem din supa si il lasam sa se raceasca, pentru a scoate carnea si a indeparta oasele si pielea, carnea o vom face fasii pe care o vom adauga ulterior in supa.
In supa rezultata din fierberea puiului, adaugam compozitia blendata de legume, adaugam juice de la o lamaie si vom potrivi de sare si piper, adaugam si carnea de pui fiarta anterior si lasam sa mai fiarba 10-15 minute la foc potrivit.
Luam foile de tortilla si le taiem fasii subtiri sau chipsuri si le vom praji in baie de ulei. Se vor scoate pe servetele absorbante. Taiem avocado in felii si vom stoarce ½ de lime(lamaie) peste pentru a nu oxida, radem mozarella si tocam ceapa rosie marunt.
Se serveste separat intr-o farfurie: ceapa rosie, advocado, felii de lime (lamaie) si coriandru pentru décor.
In farfurie, se pune mozzarella rasa pe razatoarea mare, se adauga supa fierbinte si deasupra sau in lateral, fasiile de tortilla, iar fiecare isi pune in farfurie cata ceapa rosie si avocado doreste (3-4 feliute de avocado sunt suficiente).
Pofta Buna!