Tocam ceapa, ardeiul, radem morcovul, adaugam usturoiul maruntit si cimbrul in ulei si lasam sa se intrepatrunda aromele. Adaugam orezul prefiert spalat bine, peste si lasam sa prinda acea tenta lucioasa, dupa care adaugam din supa de pui strecurata (1 la 3) si vom pune la masina de preparat orezul (arozera). Timpul de preparare 17 minute.
Dupa ce puiul s-a fiert, strecuram supa si lasam sa se raceasca putin, timp in care maruntim carnea de pui, adaugam unt in tigaie si vom adauga aceeasi cantitate de legume ca si pentru orez (42 gr telina, 66 gr de morcov, 59 gr de ceapa, 65 gr de argei gras rosu, 3 catei de usturoi, 2 ramurele de cimbru, sare, piper) si le vom sota in unt, pana devin translucide. Vom adauga puiul cubulete sau fasii, cum doriti voi. Lasam sa prinda culoare si fasiile de pui si adaugam: mustar, ketch-up dulce, mazare, porumb dulce, zahar, adaugam supa aproximativ 3-4 polonice si cubulete de delicat. Adaugam si orezul gatit in prealabil si lasam sa fiarba, la final, adaugam o legatura de cilantro (coriandru).
Ati inteles bine, orezul se gateste de doua ori, prima data fara carne, doar cu legumele, iar a doua oara, se combina cu puiul si se intrepatrund toate aromele.
Multa munca, dar se merita, are un gust deosebit.
Pofta Buna!