Crema de conopida

de nico15 in Supe, 3 Aug 2017 | 2662 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500-600 g de conopida
  • 2 cepe
  • 1 litru de lapte
  • 150 ml de smantana pentru gatit 15%
  • 30 g de unt
  • ulei
  • sare
  • nucsoara
  • otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de conopida:

 

Taiem conopida in florete si o punem in apa cu sare si putin otet sa se curete de impuritati, o lasam aproximativ 10-15 minute.

Tocam două cepe medii și le punem la sotat in ulei, la foc mic, cu puțină sare. După ce ceapa s-a inmuiat, se pot adauga floretele de conopida, le putem lasa florete sau putem sa te taiem in cubulete mai mici sa fiarba mai repede, aproximtiv 500-600 de grame. Punem deoparte 2-3 florete mici de conopida, pe care le vom taia la mandolina sa fie foarte fin taiate, ulterior cu acestea vom decora supa crema.

 Lasam cateva minute 4, 5 minute cat sa se intrepatrunda ceapa cu conopida, dupa care adaugam 1 litru de lapte si lasam sa fiarba incet.  Verificam cand este conopida fiarta si luam de pe foc. Punem conținutul oalei într-un blender și adăugam 150 ml smântână pentru gatit.

 Mixați până obțineți textura dorită. Puneți crema din nou pe foc mic, pentru 5-6 minute. Potriviți gustul cu sare, adăugați nucșoară măcinată si ulei de măsline. Pentru décor am folosit felii foarte fine din floretele de conopida, pe care le-am sotat cateva minute in unt. Atentie, nu foarte mult sa nu isi schimbe culoarea.

 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de conopida" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Supa de conopida