Salam de biscuiţi, reţetă clasica

de nico15 in Dulciuri, 3 Aug 2017 | 5145 vizualizari

 

 Salam de biscuiţi, reţetă clasica

 

INGREDIENTE

  • 250 g de biscuiti
  • 100 g de unt
  • 75 g fructe confiate
  • 75 g de stafide
  • 75 g de migdale prajite
  • 50 g zahar
  • 2 lingurite de rom
  • 30 g de cacao
  • 100 ml lapte
  • 30 ml cognac
Portii: 13
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă clasica:

 

 Salam de biscuiţi, reţetă clasica

Intr-o cratita punem la foc lapte, adaugam zaharul si untul treptat.

Dupa ce s-au incorporat adaugam si cacaoa.  Amestecam bine si daca s-a omogenizat luam de pe foc. Separat am hidratat stafidele in cognac si le vom adauga in compozitie. La fel procedam cu migdalele si fructele confiate le adaugam si pe acestea si evident  romul.

Biscuitii  i-am sfaramat,  unii la robot mai fin altii mai mare, am urmatsfatul lui Gina Bradea iar rezultatul a fost cel scontat.

Am adaugat si biscuitii in compozitie si am amestecat. Luam folie de plastic punem in doua pentru a evita ruperea si scoatem compozitia din cratita si o asezam pe folie cand aceasta s-a racit.

Formam sul ca salamurile, strangem bine la capete si dam la frigider. De preferat peste noapte.

Din aceasta compozitie mie mi-a iesit un salam cu aproximativ 12-13 felii de grosime potrivita.

 Timpul de pregatire este 30 de minute dar se lasa la frigider peste noapte pentru a se intari.

Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă clasica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta dobrogeana cu branza dulce