Salam de biscuiţi, reţetă clasica
Salam de biscuiţi, reţetă clasica
Intr-o cratita punem la foc lapte, adaugam zaharul si untul treptat.
Dupa ce s-au incorporat adaugam si cacaoa. Amestecam bine si daca s-a omogenizat luam de pe foc. Separat am hidratat stafidele in cognac si le vom adauga in compozitie. La fel procedam cu migdalele si fructele confiate le adaugam si pe acestea si evident romul.
Biscuitii i-am sfaramat, unii la robot mai fin altii mai mare, am urmatsfatul lui Gina Bradea iar rezultatul a fost cel scontat.
Am adaugat si biscuitii in compozitie si am amestecat. Luam folie de plastic punem in doua pentru a evita ruperea si scoatem compozitia din cratita si o asezam pe folie cand aceasta s-a racit.
Formam sul ca salamurile, strangem bine la capete si dam la frigider. De preferat peste noapte.
Din aceasta compozitie mie mi-a iesit un salam cu aproximativ 12-13 felii de grosime potrivita.
Timpul de pregatire este 30 de minute dar se lasa la frigider peste noapte pentru a se intari.
Pofta buna!