Salam de biscuiţi, reţetă clasica

de nico15 in Dulciuri, 3 Aug 2017 | 5463 vizualizari

 

 Salam de biscuiţi, reţetă clasica

 

INGREDIENTE

  • 250 g de biscuiti
  • 100 g de unt
  • 75 g fructe confiate
  • 75 g de stafide
  • 75 g de migdale prajite
  • 50 g zahar
  • 2 lingurite de rom
  • 30 g de cacao
  • 100 ml lapte
  • 30 ml cognac
Portii: 13
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă clasica:

 

 Salam de biscuiţi, reţetă clasica

Intr-o cratita punem la foc lapte, adaugam zaharul si untul treptat.

Dupa ce s-au incorporat adaugam si cacaoa.  Amestecam bine si daca s-a omogenizat luam de pe foc. Separat am hidratat stafidele in cognac si le vom adauga in compozitie. La fel procedam cu migdalele si fructele confiate le adaugam si pe acestea si evident  romul.

Biscuitii  i-am sfaramat,  unii la robot mai fin altii mai mare, am urmatsfatul lui Gina Bradea iar rezultatul a fost cel scontat.

Am adaugat si biscuitii in compozitie si am amestecat. Luam folie de plastic punem in doua pentru a evita ruperea si scoatem compozitia din cratita si o asezam pe folie cand aceasta s-a racit.

Formam sul ca salamurile, strangem bine la capete si dam la frigider. De preferat peste noapte.

Din aceasta compozitie mie mi-a iesit un salam cu aproximativ 12-13 felii de grosime potrivita.

 Timpul de pregatire este 30 de minute dar se lasa la frigider peste noapte pentru a se intari.

Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă clasica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune