Fursecuri spirala martisor

de Mitinita in Dulciuri, 1 Mar 2015 | 2522 vizualizari

 

Am vrut sa asteptam martisorul si cu ceva dulce, de aceea am facut aceste fursecuri. Le puteti face si sub forma de snur.

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt
  • 125 gr zahar
  • 1 ou
  • esenta de vanilie sau un zahar vanilat
  • 250 gr faina
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • varf de cutit de sare
  • colorant alimentar rosu sau zeama stoarsa de sfecla
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri spirala martisor:

Se mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Adauga oul si esenta de vanilie si continua sa mixezi.

Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat cam de consistenta plastelinei usor de modelat.

Se imparte aluatul in doua. Una dintre parti se amesteca cu colorantul rosu sau cu zeama de sfecla. La inceput puneti doar putin si adaugati treptat daca mai e nevoie.

Se intind doua foi de marime egala, se pun una peste cealalta si se ruleaza. Se pune rulada la frigider pentru o ora. Se pot lasa mai mult la frigider si ii pregatiti cand aveti timp.

Preincalzim cuptorul. Se ia rulada si se taie felii de marimea dorita si se pun in tava.

Se coc la cuptor 10-15 minute. Cand se vor raci se vor mai usca putin. Daca le vreti mai moi, le lasati mai putin. Se vor mai inmuia cand vor sta la pastrat in cutie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri spirala martisor" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu martipan