Cozonac fara framantare

de Mitinita in Dulciuri, 23 Noi 2014 | 6910 vizualizari

 

Vazut aici la Tab1ta si incercat in aceeasi zi :)
http://www.bucataras.ro/retete/cozonac-fara-framantare-reteta-mea-nr-100-46561.html

 

INGREDIENTE

  • 3 oua mici sau 2 oua mari
  • 25 g drojdie proaspata
  • 125 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 500-550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de lamaie
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri de lapte (pentru deasupra)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac fara framantare:

Se lasa ingredientele la temperatura camerei.

Se pregateste maia din 50 ml lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia. Se lasa deoparte 5 minute.

Se cerne faina intr-un bol adanc, se adauga maia, ouale, untul topit, zaharul, restul de lapte, sarea si coaja rasa de lamaie.

Se amesteca cu lingura pana se obtine un aluat elastic.

Se acopera bolul cu un prosop umed si se lasa intr-un loc cald, ferit de curent pana isi dubleaza volumul.

Preincalzim cuptorul.

Se ia aluatul si se imparte in doua. Daca alegeti sa puneti umplutura, acum se poate face. Eu am pus doar cateva nuci, am fost interesata de textura acestui cozonac.

Daca folositi umplutura se ruleaza, daca il lasati simplu, puteti sa il impletiti in doua sau in trei. Se pun in tava si se lasa 15-20 minute, inainte de a il introduce la cuptor.

Se amesteca cele 2-3 linguri de lapte cu galbenusul si se ung cozonacii. Se dau tavile la cuptor, pentru aproximativ 40 de minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca si scobitoarea iese curata.

Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (15)

Raluca57 1

24.11.2014, 07:53

Wow! Îmi dai curaj sa incerc si eu cozonac. Te rog sa ne spui cum este dupa câteva zile.

Mitinita 1

24.11.2014, 08:25

Raluca, nu a tinut cateva zile,s-a terminat instantaneu

Raluca57 1

24.11.2014, 08:45

Nu am nicio îndoială! Il voi încerca si eu, cu umplutura.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Baigli cu nuca si mac