Chec

de Mitinita in Prajituri, 23 Mar 2015 | 4156 vizualizari

 

Cand eram mici, nu era sfarsit de saptamana fara sa faca mama chec.

 

INGREDIENTE

  • 175 g zahar
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 225 g faina
  • 1 plic praf de copt Dr Oetker
  • 2 linguri de cacao Dr Oetker
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • varf de cutit de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec:

Se preincalzeste cuptorul.

Se cerne faina si praful de copt.

Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga alternativ uleiul si laptele si se amesteca.

Se tapeteaza tava de copt cu ulei si faina. Se pune trei sferturi din compozitie.

Restul compozitiei se amesteca impreuna cu cacaoa si se pune in tava.

Se da tava la cuptor si se coace checul cam 35-40 de minute sau pana cand iese scobitoarea curata.

Se lasa sa se raceasca si se feliaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Tipuri de brânză Gorgonzola Picantă. Oferă cel mai interesant contrast de arome!
Brânza Gorgonzola, brânză italiană tradițională, vine în două varietăți principale: Gorgonzola Dulce și Gorgonzola... citeste mai mult
Tipuri de brânză Gorgonzola Picantă. Oferă cel mai interesant contrast de arome!
RETETA RECOMANDATA
Chec clasic marmorat