Este o prajitura pe care trebuie sa o aveti de sarbatori. O muscatura va face sa simtiti mai multe arome si nici nu este complicat de facut.
Blatul
Preincalzim cuptorul.
Separam albusurile de galbenusurile. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si galbenusurile, unul cate unul.
Adaugam pe rand faina, praful de copt, cacao si nuca macinata si cu o lingura sau cu o spatula de silicon amestecam cu miscari usoare, de sus in jos.
Tapetam o forma de copt de 24×32 cm cu ulei si faina sau cu hartie de copt, se toarna compozitia si se niveleaza si se coace cam 20 de minute sau facem testul scobitorii (intepam blatul cu o scobitoare si daca aceasta iese curata, blatul este gata).
Crema
Punem laptele la fiert, adaugam zaharul si pregatim o budinca dupa instructiunile de pe pachet. In loc de budinca de comert, puteti folosi 4 linguri de faina si un baton de vanilie.
Lasam budinca sa se raceasca complet. Intre timp, spumam untul, iar apoi adaugam budinca, cate o lingura si batem in continuare pana obtinem o crema pufoasa.
Impartim crema in doua, iar o parte o amestecam cu cele doua linguri de cacao.
Asamblare
Peste blat intindem crema de ciocolata, apoi punem crema alba si nivelam.
Peste crema alba, punem un strat de biscuiti, ii asezam unul langa celalalt.
Deasupra biscuitilor, punem crema cu cacao.
Batem frisca si o punem deasupra cremei de cacao.
Se presara cu ciocolata rasa.