Reteta am vazut-o la Oana si a stat ceva timp la favorite, dar de curand i-a venit randul.
E bestiala!
Foile de placinta se rup in bucati si se lasa cel putin 4 ore la uscat in tava. Din cand in cand se mai amesteca.
Iaurtul se amesteca impreuna cu praful de copt si se lasa deoparte 5 minute. Sa il puneti intr-un bol incapator, iaurtul se va umfla.
Intre timp, se mixeaza ouale cu zahar, ulei, zahar vanilat si coaja rasa de la o portocala, pana cand zaharul se topeste. Se adauga la iaurt, apoi se pune compozitia peste foile de placinta si se lasa 10 minute sa se inmoaie.
Am folosit o tava de 20×28 cm.
Se da tava la cuptorul preincalzit si se tine cam 30 de minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca si sa fie inchegata.
In acest timp, se prepara siropul. Punem toate ingredientele pe foc, cand incepe sa fiarba si se topeste zaharul, luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Se scoate placinta de la cuptor, se lasa sa se raceasca pana putem sa o feliem. Se taie in cubulete si se pune sirop deasupra si intre ele. Se lasa sa se raceasca complet si se serveste.