mimmi

5

Bucataras
senzational

cluj

Bucataras din 05.07.2010

RETETE496
PRIETENI152
Retete / Mancaruri cu carne

Friptura de miel cu cartofi si ghimbir

In Mancaruri cu carne la 13 Apr 2018

Punem piciorul de miel intr-o tava/cratita cu apa (aproximativ 250 ml apa), foi dafin, piper boabe, sare, usturoiul curatat si boia. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor la foc mic, aproximativ 30-40 de minute, pana incepe carnea sa se patrunda. Adaugam cartofii spalati si taiati...

Drob de pui cu leurda

In Ficat la 12 Apr 2018

Pentru început punem la fiert ficatul curățat, in apa fără sare. Tăiem verdețurile mărunt si le punem intr-un bol. După ce s-a răcit ficatul, il tăiem cubulețe si il adăugăm peste verdețuri. Adăugăm ouăle crude si condimente după gust, amestecam. La final...

Tocanita de pui cu legume

In Pui la 28 Apr 2013

Spalam legumele. Morcovii ii taiem bastonase subtiri,ceapa julien,ardeiul cubulete. Punem intr-o craticioara ceapa si morcovii cu o lingura de soya,putina apa si ii lasam la inabusit. Dupa ce s-au inmuiat morcovii,adaugam pieptul de pui taiat cubulete,ardeiul iute,rosia taiata marunt si...

Tocanita cu carne de porc

In Porc la 29 Ian 2013

Se curata si se spala ceapa,dupa care se taie marunt si se pune la calit in ulei. Cand s-a sticlosat,se adauga boiaua,carnatul taiat rondele,carnea taiata cubulete. Se adauga apa si se lasa la fiert,condimentandu-se cu sare si piper dupa gust. Gustam carnea sa fie fiarta si pregatim din ou,faina...

Pui pe pat de varza

In Pui la 29 Ian 2013

Taiem varza fideluta,dam morcovii pe razatoare,taiem ardeiul fasii,usturoiul feliute si ceapa julien. Calim legumele de mai sus intr-o lingura de ulei,pana s-au inmuiat cat de cat,condimentam  cu sare,piper,marar si cimbru. Intre timp taiem pieptul de pui fasii sau felii si le condimentam....

Quiche Lorraine cu piept de pui,brocoli si conopida

In Pui la 5 Noi 2012

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus . Punem aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute. Pieptul de pui il taiem cubulete sau felii si il calim intr-o lingura de ulei, condimentam cu vegeta. Ceapa si prazul se taie julien, razalim cascavalul, conopida...

Corabioare cu arpacas si piept de pui

In Pui la 20 Iul 2012

Taiem dovlecelul si pieptul de pui cubulete. Tocam ceapa si ardeiul iute. Intr-o tigaie,punem dovlecelui,ceapa,ardeiul iute,pieptul de pui si sosul de soya si le lasam pe foc mic,pana se inmoaie putin. In loc de sosul de soya,puteti cali ingredinetele intr-o lingura de ulei. Dupa ce s-a inmuiat...

Pui Macao

In Pui la 29 Iun 2012

Legumele taiati-le cat mai subtire pentru a gati mai repede! Topim untul intr-o tigaie, adaugam legumele si le lasam sa se caleasca, cu capacul pus pe tigaie. Cand sunt aproape calite, adaugam pieptul de pui taiat cubulete si sosul de soia. Lasam tigaia pe foc pana se patrunde pieptul de pui,...

Pui umplut cu clatite

In Pui la 31 Mar 2012

Spalam bine puiul si il curatam. Il punem pe un blat de lemn  si cu atentie,incepem sa separam carnea de piele. Avem grija ca aripile si pulpele puiului sa ramana intacte.   Frecam untul cu putina boia,sare si patrunjel uscat. Cu acest amestec,ungem bine puiul,pe exterior si interior....

Clatite cu ficatei de pui

In Ficat la 16 Mar 2012

Calim ceapa tocata marunt,adaugam ficateii spalati si taiati bucatele,ii lasam sa se rumeneasca si eu putin. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Adaugam vinul si lasam sa fiarba bine ficateii,iar la final adaugam smantana si patrunjel tocat marunt.. Impartim compozitia in 4-5,rulam...

Dovlecei rotunzi umpluti

In Pui la 14 Mar 2012

Cus-cus-ul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care se spala sub un jet de apa rece si se lasa la strecurat. Spalam dovleceii si ii scobim, pastrand miezul. Ceapa taiata marunt, miezul de dovlecei taiat marunt, ardeiul taiat cubulete si usturoiul taiat feliute se calesc...

Quiche Lorraine

In Pui la 5 Mar 2012

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus . Punem aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute. Pieptul de pui il taiem cubulete sau felii si il calim intr-io lingura de ulei. Ceapa se taie julienne, razalim cascavalul, muschiul file il taiem cubulete. Batem...

Mancarica la cuptor

In Pui la 3 Mar 2012

Pulpele de pui le fierbem inainte in apa cu sare. Punem la fiert in oale separate conopida si fasolea verde. Ungem o forma de yena cu unt. Punem un strat de cartofi taiati felii,saram si piperam,adaugam un strat de praz taiat felii. Peste punem fasolea verde strecurata....

Snitel de pui in crusta de fulgi de porumb

In Pui la 25 Feb 2012

Taiem pieptul de pui felii si il batem cu ciocanul pentru snitele. Condimentam feliile de pui cusare si piper pe ambele parti. Batem cele doua oua si adaugam un praf de sare. Dam feliile din piept de pui prin faina,ou,fulgi de porumb sfarmati putin si le punem in ulei incins. Le scoatem pe un...

Tarta cu piept de pui

In Pui la 26 Noi 2011

Prima data facem blatul: Topim untul pe care il adaugam,peste faina cernuta,adaugam sare si apa si framantam bine,dupa care dam aluatul la frigider pentru 30 de minute. Intre timp pregatim umplutura: Taiem pieptul de pui cubulete si il calim intr-o tigaie,adaugam putina sare. Batem ouale si le...

Rissoto cu ficatei de pui

In Ficat la 5 Noi 2011

Se curata ficateii de pielite si se taie bucati potrivite,ceapa, morcovul se toaca marunt. Se incinge uleiul intr-o tigaie adanca,se adauga ficateii,se soteaza. Se adauga si ceapa,morcovul,se soteaza. Adaugam vinul,foile de dafin,nucsoara si se inabuse totul pana ficateii sant numai buni....

Tocanita de pui

In Pui la 17 Oct 2011

Taiem ceapa marunt si o calim in putin ulei,adaugam boia dupa gust si completam cu apa pana la jumatate. Se spala bine pulpele de pui si se pun la fiert in apa,se adauga piper si sare dupa gust,cand pulpele sunt aproape fierte se pregateste ingrosala din faina si lapte.(trebuie sa fie ca o...

Pui cu ciuperci si prune la cuptor

In Pui la 14 Aug 2011

Preparare Pui cu ciuperci si prune la cuptor Punem pulpele intr-o tava,adaugam cartofii curatati,spalati si taiati felii,prunele taiate in jumatati,ciupercile curatate si taiate felii si 3 catei usturoi taiati feliute. Pisam 2 catei de usturoi ii amestecam cu un pahar de apa si putin ulei,il...

Fluturasi din piept de pui cu sos tzatziki

In Pui la 18 Iul 2011

Taiem pieptul de pui si cu ajutorul scobitorilor formam fluturasi. Presaram sare si piper pe ambele parti. Si pe o parte ii coloram putin cu boia dulce si curry. Punem pieptul de pui pe gratar si intre timp pregatim sosul tzatiki: Curatam castraveti si ii dam pe razatoare. Amestecam iaurtul cu...

Pulpe de pui la cuptor cu unt aromat

In Pui la 14 Iul 2011

Amestecam untul cu verdeturile si putina sare. Saram,piperam si presaram putina boia pe pulpe. Ungem pulpele cu untul aromat si le punem intr-o tava. Adaugam putin ulei si putina apa,punem peste tava folie de aluminiu si dam la cuptor 35-40 de minute. In ultimele 5 minute luam folia jos. Am...

Snitele de pui cu bere

In Pui la 12 Iul 2011

Spalam puiul,il taiem si fiecare felie o batem cu ciocanul de snitele. Le saram,piperam si presaram boia. Batem oul,adaugam 3-4 linguri de faina,si subtiem cu bere. Condimentam cu sare,piper si boia dupa gust. Dam snitelele prin compozitia de mai sus si le prajim in ulei incins pe fiecare parte....

Pui rotisat

In Pui la 11 Iul 2011

Spalam puiul bine,il piguim de eventualele pene ramase . Il ungem cu putin ulei de masline si il condimentam din belsug,(avand grija sa fie condimentat si pe interior) Pregatim un jar bine incins,punem puiul pe tija si il prindem pe gratar. Il lasam sa se invarta pana ameste de cap si...

Varza la ceaun cu afumatura

In Mancaruri cu carne la 5 Iul 2011

Spalam varza si o taiem fideluta. Curatam si spalam ceapa dupa care o taiem marunt. Afumatura o taiem cubulete. Calim ceapa in ulei,adaugam afumatura,le calim putin dupa care adaugam varza si 1 cana de lapte. Lasam sa fiarba pana scade varza si adaugam bulionul si condimentele dupa gust...

Pui Romantic cu capsuni

In Pui la 15 Iun 2011

Sectionati fileurile de pui pe latime, desfaceti-le pe din 2, bateti carnea, presarati sare, piper si boia. Tocati plantele aromate(ale mele au fost uscate).  Presarati pe fiecare fileu cate 1-2 linguri de ierburi aromatice si cascavalul razalit. Infasurati bine fileurile si prindeti-le...

Chiftelute marinate in sos de visine

In Mancaruri cu carne la 11 Iun 2011

Amestecam carnea tocata,oul,pesmetul,condimentele,usturoiul pisat,paine inmuiata in paine si patrunjelul. Formam mingiute si le prajim in ulei. Pentru sos se pun 2 linguri de ulei intr-o craticioara pe foc,se adauga faina,dupa care treptat se adauga siropul de la compot mestecand mereu (ca si...

Buzunar cu prune

In Pui la 14 Mai 2011

Pieptul de pui il taiem in 4 bucati,in fiecare bucata se taie un buzunar. Se condimenteaza pieptul cu condiment pentru pui,in buzunar ungem cu miere si punem cate 2 jumatati de prune,inchidem buzunarele cu scobitori,le dam prin pesmet si le punem la prajit in ulei incins. Le scoatem pe servetel...

Mancarica de ficatei cu brocolii

In Ficat la 12 Mai 2011

 Broccoli se spala, se rupe in buchetele si se pune la fiert in apa cu putina sare.  Se scoate din apa si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Ficateii se spala, se scurg de apa si se pun la prajit in ulei incins.  Cand sunt gata, se condimenteaza, se amesteca si se...

Tocana de cartofi

In Mancaruri cu carne la 26 Mar 2011

Curatam ceapa si morcovii. Ceapa o taiem marunt,morcovii felii subtiri si le calim in putin ulei. Dupa ce s-au calit,adaugam carnatul taiat felii si suncata taiata cubulete. Le calim impreuna,adaugam apa si lasam sa fiarba carnea. Pe urma adaugam cele 2 linguri cu pasta de...

Friptura de porc cu sos de ceapa

In Porc la 12 Mar 2011

Se condimenteaza carnea,se pune intr-o forma de yena,se adayga vin,apa si foi de dafin. Se da la cuptor pana este aproape gata;pe urma se adauga mujdei si se mai lasa la cuptor pana este gata carnea. Ceapa se curata,se spala si se taie rondele. Se realizeaza un caramel din...

Pui de balta prajit

In Mancaruri cu carne la 27 Feb 2011

Se pun piciorusele la dezghetat in apa fierbinte. Se sareaza,se dau prin faina,prin ou batut condimentat cu sare,piper si boia dupa gust si ultima data prin pesmet. Se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se servesc cu mujdei,cu maioneza sau diferite sosuri. Pofta Buna!!

Afisate 1 - 30 din 44 retete    

Postari recente

publicat la 26.03.2019

Veggie Bowl

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Tu te gândesti cu nostalgie la perioada anilor ’90, deoarece atunci a fost ultima data când ai umblat dezbracat în public.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]