Pui Macao

de mimmi in Pui, 29 Iun 2012 | 3790 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui,
  • 2 morcovi taiati bastonase,
  • 1 radacina telina taiata bastonase,
  • 2 linguri sos de soia,
  • 1 ardei iute taiat fasii/bastonase,
  • 50 g unt,
  • 2 linguri cognac,
  • 1 lingura zahar,
  • sare,
  • piper,
  • chilli,
  • optional susan,
  • Pentru orezul cu omleta:
  • 100 g orez fiert,
  • 3 oua,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • 1lingura lapte,
  • sare,
  • chilli dupa gust,
  • mazare la conserva
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Macao:

Legumele taiati-le cat mai subtire pentru a gati mai repede! Topim untul intr-o tigaie, adaugam legumele si le lasam sa se caleasca, cu capacul pus pe tigaie. Cand sunt aproape calite, adaugam pieptul de pui taiat cubulete si sosul de soia. Lasam tigaia pe foc pana se patrunde pieptul de pui, moment in care adaugam cognacul, zaharul, sare, piper si chilli dupa gust. Mai lasam pe foc un minut dupa care stingem focul. Acum daca doriti, puteti presara susan.

Pentru orezul cu omleta: Incingem uleiul intr-o tigaie. Intr-un bol batem ouale cu furculita, adaugam o lingura de lapte, sare si chilli. Turnam ouale batute in tigaie si amestecam pana este gata (sa se faca zdrente). Adaugam orezul si mazarea si mai amestecam 1 minut, pe foc, pana se incorporeaza totul.

Servim langa puiul macao (*_*)

Pofta Buna !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Macao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitel crocant din pulpe de pui