Dovlecei rotunzi umpluti

de mimmi in Pui, 14 Mar 2012 | 4156 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei rotunzi
  • 100 g cus-cus,
  • 150 g piept de pui,
  • 1 ardei verde,
  • 3-4 catei usturoi,
  • 1 ceapa ,
  • 2 rosii decojite in sos de tomate,
  • marar,
  • 1 lingura ulei,
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei rotunzi umpluti:

Cus-cus-ul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care se spala sub un jet de apa rece si se lasa la strecurat.

Spalam dovleceii si ii scobim, pastrand miezul. Ceapa taiata marunt, miezul de dovlecei taiat marunt, ardeiul taiat cubulete si usturoiul taiat feliute se calesc intr-o lingura de ulei. Dupa ce s-au calit legumele, adaugam pieptul de pui taiat cubulete, sare si piper dupa gust si mai lasam sa se caleasca impreuna pana cand este facut si pieptul de pui. Ultima data adaugam rosiile taiate marunt, marar proaspat dupa gust, cus-cus-ul, amestecam si stingem focul. Saram dovleceii pe dinauntru, ii umplem cu compozitia de mai sus si ii punem intr-o tava sau forma de yena,umpluta cu apa pana la jumatatea dovleceilor. Acoperim tava/forma de yena cu folie de aluminiu si dam dovleceii la cuptor pentru cca 30-40 de minute, pana sunt facuti dovleceii.

Ii servim simpli sau cu smantana . Pofta Buna !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei rotunzi umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

madi_marin 1

14.03.2012, 21:44

ce de efect sunt... si faina ideea cu cus-cus-ul...

susu 1

11.05.2012, 17:19

mimmi ce frumos e manca-l-as eu pe el

susu 1

02.07.2012, 13:48

nu vrei sa stii ca am salvat reteta mai demult si astazi am fost in piata dupa corcoduse coapte pt gem si am gasit dovlecei dastia verzi, frumosi , mi-am amintit de reteta si asa am si luat vreo 4-6, acum am recautat-o si maine trec la treaba

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti