Pui umplut cu clatite

de mimmi in Pui, 31 Mar 2012 | 6879 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui cca 1.5 kg,
  • 1 ceapa mare,
  • 1 ardei,
  • 200 g ciuperci,
  • 100 g branza topita,
  • 50 g unt,
  • sare,piper,
  • vegeta,
  • boia,
  • 1 lingurita patrunjel uscat,
  • putin ulei,
  • Pentru clatite ( ou,faina,lapte sau apa minerala,un praf de sare,ulei pentru prajit),
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu clatite:

Spalam bine puiul si il curatam. Il punem pe un blat de lemn  si cu atentie,incepem sa separam carnea de piele. Avem grija ca aripile si pulpele puiului sa ramana intacte.   Frecam untul cu putina boia,sare si patrunjel uscat. Cu acest amestec,ungem bine puiul,pe exterior si interior.   Tocam ceapa marunt,ardeiul il taiem cubulete,iar ciupercile le taiem feliute,le calim toate intr-o tigaie in putin ulei. Dupa ce s-au calit,adaugam carnea de pui (ceea ce am scos din puiul intreg ) taiata maruntsi condimentam dupa gust cu sare si piper,le mai calim cca 10 minute,pana se patrunde carnea.   Intr-o oala,punem oul,laptele ( apa minerala),un praf de sare si amestecam totul cu un tel. Adaugam faina in ploaie,amestecand pana ajungem la o consistenta usor mai grosuta. Incingem o tigaie  antiaderenta cu un strop de ulei in ea,adaugam un polonic cu compozitia de clatite si rumenim usor clatita pe ambele parti. Repetam operatia pana se termina aluatul.   Fiecare clatita o umplem cu amestecul de mai sus si o rulam cat mai strans. Cu aceste clatite umplem puiul,dupa care coasem pielea pe unde este rupta,pentru a da o forma cat mai compacta. Presaram puiul cu vegeta si il punem  intr-o tava pe hartie de copt. Il stropim cu putin ulei si il dam la cuptor,la foc mic pentru cca 1 h. Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu clatite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

azyrra 1

02.04.2012, 02:34

arata OBSCEN ... maine fac si eu si iti spun cum a iesit

bucatarimcudiana 1

02.04.2012, 11:52

bun,bun,bun

Dya Daniela Andrei 1

11.12.2012, 14:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu bambus si ardei