publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba de ardei kapia umpluti
Curatati legumele si le spalati. Taiati in bucati mari ceapa, morcovul si patrunjelul. Pentru a economisi timp eu nu le-am razuit pe razatoare, manual, le-am tocat in vasul blenderului vertical [am un vas mai mare la blenderul Gorenje] . La tocare, actionati butonul...
Ciorba de burta
Curatati si spalati bine bucatile de burta. Se pot opari cu apa fierbinte. La mine nu a fost necesar, burta fiind foarte bine curatata si proaspata. Spalati osul cu maduva. Curatati si spalati legumele. Se pune la fiert in 3 l apa bucatile de burta, osul cu...
Supa cu verdeturi, hrisca si smantana
Se curata si se spala si se toaca marunt ceapa. Se spala, se feliaza tija de telina si ardeiul iute. Se spala si se taie feliute ardeiul Kapia. Se toaca cubulete morcovul. Se infierbanta zeama limpede din carne de curcan si se pun la fiert legumele pregatite mai...
Ciorba de varza cu orez si sorici afumati
Legumele se curata si se spala. Soricul se taie fasii subtiri. Varza se taie fideluta. Prazul+ardeiul kapia se toaca marunt .Ardeiul iute se taie rondele. Sotati prazul si kapia timp de 2-3 minute in ulei intr-o oala incapatoare [ 3 l ] Adugati orezul,...
Supa de vitel cu mazare, smantana si tarhon
Se pune la fiert zeama limpede de virel si mixul de mazare cu morcovi . Tot acum se pune ardeiul taiat cubulete si usturoiul tocat Intre timp ce fierb legumele [ 10 minute ] batem ouale spuma cu sare si adugam treptat faina. Trebuie sa rezulte un amestec putin mai gros decat...
Supa cu file de pastrav
Se caleste in ulei ceapa, usturoiul si semintele de fenicul. Adaugati cartofii si boiua. Lasati sa se soteze 5 minute. Sarati . Am adugat cimbrul, bucatele sfarmate de la pastrav si 2 litri de apa. Am lasat sa fiarba la foc potrivit pana cartofii au fost patrunsi. Adugati zeama...
Supa cu tortellini
Se calesc in ulei ceapa si usturoiul intr-o oala mare. Cand acestea devin sticloase se aduga cuburile de muschiulet de porc. Prajiti impreuna 2-3 minute si turnati deasupra supa clara din os de vita si rosiile pasate . Cand supa da in clocot se pun la fiert tortellini....
Supa cu broccoli
Legumele se curata si se spala. Se toaca marunt ceapa, usturoiul, telina si baconul si se calesc 5 minute in unt si ulei de masline impreuna cu morcovul taiat cubulete. Se aduga supa clara de curcan, foaia de dafin si se fierb 15 minute pana morcovul este aproape fiert....
Supa de peste in stil grecesc
Curatati si spalati legumele. Bucatile de peste se spala bine cu apa rece si se pun la fiert cu sare, otet, doua cepe intregi,curatate, foi de dafin si boabe de piper. Lasati sa fiarba pestele timp de 20 minute la foc domal . Intre timp tocati usturoiul....
Ciorba cu carnati de casa si moare
Ceapa, morcovul si patrunjelul se calesc usor in ulei 3-4 minute. Se aduga pasta de ardei si pudra de chimen. Se amesteca si se pune la fiert cu 2 l apa. Bucata de carnat de casa se spala cu apa calda si se pune la fiert in oala . Adugati cartofii, orezul si...
CIORBA DE PRAZ CU PIPOTA DE CURCAN
Am pus la fiert in apa cu sare pipota si inima de curcan bine spalate . Pentru rapiditate am fiert 20 minute in oala sub presiune . Se caleste usor prazul si morcovul . Am adugat pasta de Kapia , cartoful , telina ,crengutele de leustean. Amestecati si adugati ...
Babgulyas cu carne de vitel
Pentru grabirea procesului de pregatire am pus osul cu carne sa fiarba in apa cu sare in oala sub presiune . Am fiert in plus carnea sa fiu sigura ca este patrunsa . Legumele curatate si spalate au fost tocate . Pentru inceput am calit ceapa si morcovii . Am adugat ardeiii , telina si...
Ciorba cu perisoare ardeiate de cocos
Amestecati toate ingredientele pentru perisoare si puneti vasul la rece in frigider . Legumele se spala si se toaca cubulete . Caliti /sotati usor legumele in ulei . Adugati 3 l apa . Sarati . Fierbeti la foc domol . Scoateti compozitia pentru perisoare de la rece si...
Supa cu zucchini si cartofi
Se curata si se spala legumele . Se toaca legumele cubulete mici , Cartofi se taie putin mai mari . Se calesc pentru inceput morcovii usturoiul si prazul . Se toarna deasupra 2 l apa si se pune crenguta de cimbru . Sarati . Adugati cartofii si fierbeti...
SUPA GRECEASCA CU VARZA SI FASOLE VERDE -DE IARNA
Se pun la fiert in supa limpede de curcan morcovii. Sarati . Dupa 10 minute se adauga ceapa , varza , telina , ardeiul si ardeiul iute . Se fierb impreuna inca 10 minute si se pun ierburile , rosiile tocate fasolea verde si bulionul de rosii . Se lasa sa fiarba la foc mic 5...
Zama speciala de cartofi
Legumele se curata si se spala. Se toca marunt prazul si ardeii. Telina si apio se toaca cuburi mici . Morcovul se taie rondele. Sotati usor prazul, morcovul, apio, telina si ardeii. Turnati deasupra 3 l apa. Splati costita afumata si o taiati felii subtiri mici pe care...
Ciorba de varza cu os garf afumat si orez
Osul afumat se spala si se pune la fiert in 3 l apa . daca este nevoie se spumeaza cu ajutorul unei palete sau a unei site mici de ceai [ pe care o folositi doar in acest scop]. Legumele se spala si se curata. La oala clocotinda se aduga ceapa uscata intreaga si...
Supa de salata verde cu oua si iaurt
Spalati si curatati legumele. Se toca cubulete ceapa, usturoiul morcovul si ardeiul. Slaninuta se increasta si se taie feliute subtiri. Legumele tocate si slaninuta se soteaza usor in ulei. Sarati. Adugati 2-3 l apa si puneti la fiert timp de 15 minute....
Ciorba de vitel cu galuscute
Pentru inceput se curata fleica de vitel de pielite, se spala, se taie cuburi. Puneti cuburile de carne la fiert in tr-o oala cu 3 l apa. Sarati. Spumati daca este nevoie. Legumele se curata, se spala si se taie cubulete. Se calesc intr-o tigaie cu putin ulei. Adugati boiaua si...
Ciorba de fasole verde cu carnat
Morcovul , patrunjelul radacina , gogosarul,rosia si prazul se curata , se spala si se toaca/taie sub forma preferata . Carnatul se taie rondele si se prajeste in ulei pana devine crocant . Se scoate din oala si se toarana 3 l apa . Cand apa clocoteste se...
Supa de porc cu gulii , cartofi si salata verde
Se spala oasele de porc cu carne si se pun la fiert in 3 litrii apa sarata . Eu am avuit porc mangalita , chiar daca pare gras gustul este foarte bun . Din aceasta cauza am renuntat la prajirea legumelor in ulei pentru a nu avea prea multe grasimi . Se fierbe oasele cu carne...
Supa cu bureti de roua , jambon si smantana
Curatati si spalati legumele . Curatati buretii de impuritati si ii spalati intr-o sita pe care o scufundati de cateva ori intr-un vas cu apa mai mare .[ astfel buretii care sunt foarte delicati nu se vor sfarma ] Taiati in patrate jambonul. Taiati morcovul si patrunjelul radacina, in...
Ciorba de ardei umpluti
Legumele pentru zeama se curata, se spala, se taie grosier si se pun in vasul blenderului. Se toaca, nu foarte marunt. Se calesc legumele in putin ulei pana incep sa se inmoaie. Se sareaza. Se aduga 2 l apa si se pune la fiert. Ardeii se curata taind capacelul de la codita. Se scot...
Supa de curcan cu fasole verde si smantana
Am curatat , spalat si rupt marunt fasolea verde [ imi place in bucati de 2-3 cm ] Se pune fasolea la fiert in foarte putina apa cu sare . Pieptul de curcan se taie cubulete . Ardeiul se curata , se spala si se taie julien . Verdeata se spala . Infierbantati...
Supa de crap cu mazare si smantana
Bucatile de crap se spala si se pun la fiert 10 minute in apa cu sare. Legumele se curata si se spala. Gogosarul, ceapa si coditele de patrunjel se toaca marunt si se calesc in ulei. Strecurati lichidul de pe peste si-l puneti peste legume. Adugati mazarea verde si...
Ciorba de ied cu varza si cartofi -la multicooker
Spalati si portionati osul de ied .Puneti la fiert in apa cu sare si dati in clocot 10 minute . Aruncati apa si clatiti oasele . Spalati si curatati legumele . Tocati marunt ardeii si ceapa . Morcovul il taiati rondele . Cartofii se taie cuburi . Varza se taie fideluta . Setati...
Ciorba taraneasca de porc II
Am pus la fiert boabele de fasole in apa sarata impreuna cu frunze de telina. Cand fasolea a fost aproape fiarta am adugat si mazarea verde. Curatati legumele si le spalati. Tocati morcovul si telina cuburi si le puneti la fiert impreuna cu carea de porc in apa sarata ....
Supa malteza
Pipotele curatate, spalate si feliate le-am pus la fiert timp de o ora in apa sarata si cu o foaie de dafin si caciulia de usturoi [curatata si spalata]. Legumele se spala . Se curata ceapa [se taie cubulete] si morcovul se taie rondele . Zucchini se taie cuburi . Caliti usor...
Supa de crap cu ciuperci si smantana
Bucatile si laptii de peste se pun la fiert in apa sarata cu foi de dafin si boabe de piper.Fierbeti 15 minute si strecurati zeama . Spalati si curatai morcovul si ceapa . Tocati ceapa marunt si morcovul rondele subtiri . Prajiti in ulei amestecat cu unt ciupercile si kaizerul taiat...
Ciorba de perisoare a la grec
Rasolul de vita se opareste in apa clocotita. Se arunca apa. Se spala oala si bucata de carne si se pune la fiert in 2 l apa sarata. Se fierbe carnea pana cand incepe sa se patrunda. Legumele se curata, se spala si se taie cubulete marunte. Se pun la fiert in oala cu osul de...