Babgulyasul este una dintre cele mai apreciate ciorbe unguresti . Se prepara cu fasole boabe si de regula cu carne de vita matura .Este foarte picanta si servita mai groasa , aproape ca o tocana . Pentru consistenta ,se aduga , galuste de faina sau cartofi [ care se fierb pana se omogenizeaza in zeama ],ori nap . Gustul special este dat de mirodeniile / condimentele, folosite : maghiran , cimbru , chimen . Am preparat reteta dupa o temeinica documentare culinara de pe siteurile unguresti . Eu am folosit un os de vitel cu multa carne de la spata . Reteta originala prevede carnea sa fie taiata cuburi si sa se prajeasca initial cu legumele .
1
Atentie!!! Boiaua de ardei daca se prajeste devine amaruie .
2
La un ,, eterem''- restaurant ce se respecta babgulyasul este servit cu paine de casa . Pe masa se gaseste ,,eros pista '' pasta de ardei iute si la cerere ceapa rosie si ardei iute .
3
Te trec toate caldurile pana-l servesti dar este o experienta culinara de neuitat :D