Babgulyas cu carne de vitel

de mihaelar63 in Ciorbe, 10 Ian 2016 | 5720 vizualizari

 

Babgulyasul este una dintre cele mai  apreciate ciorbe  unguresti . Se prepara cu fasole boabe si de regula cu carne de vita matura .Este foarte picanta si  servita mai groasa , aproape  ca o  tocana . Pentru consistenta ,se aduga , galuste de faina sau cartofi [ care se fierb pana se omogenizeaza in zeama ],ori nap .  Gustul special este dat de mirodeniile / condimentele, folosite : maghiran , cimbru , chimen . Am  preparat reteta dupa o temeinica documentare culinara de pe siteurile unguresti .   Eu am folosit un os  de vitel cu multa carne de la spata . Reteta originala prevede carnea sa fie taiata cuburi si sa se prajeasca initial cu legumele .
 

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg os vitel cu carne
  • 150 gr slaninuta proaspat afumata
  • 100 ml ulei
  • 1 kg faole cu bob mare prefiarta [ din congelator cultivata personal ]
  • 5 morcovi mici
  • 5 catei usturoi
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 2 cartofi
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 10 boabe piper negru
  • 2 foi dafin
  • 2 lingurite boia rosie de ardei
  • 2 linguri pasta ardei cu telina
  • 2 lingurite sare de Himalaya
  • 2 ingurite pudra chimen
  • 1 lingurita ,, Eros Pista '' pasta iute de ardei ;
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 crenguta maghiran
  • Patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Babgulyas cu carne de vitel:

  1. Pentru grabirea procesului de pregatire am pus osul cu carne sa fiarba in apa cu sare in oala sub presiune . Am fiert in plus carnea sa fiu sigura ca este patrunsa .
  2. Legumele curatate si spalate au fost tocate .
  3. Pentru inceput am calit ceapa si morcovii .
  4. Am adugat ardeiii , telina si condimentele rosii : boiaua , pasta de ardei iuti .
  5. Am amestecat de doua ori si rapid am pus imediat rosiile tocate  si slaninuta .
  6. Am mai amestecat de doua ori si am pus cam un litru de apa . Sarati usor .
  7. Atentie!!! Boiaua de ardei daca se prajeste devine amaruie .
  8. Adugati mirodeniile/condimentele : boabe piper , frunze dafin , maghiran , cimbru , chimen .
  9. Tot acum se pun si cartofii taiati cuburi foarte mici  . Acestia se fierb pana se ,, pierd '''in zeama si au rolul de a-i da consistenta .
  10. Fierbeti 20 minute si adugati zeama si osul cu carne . Fierbeti impreuna pana legumele sunt patrunse .
  11. La sfarsit am pus boabele de fasole si am portionat cuburi carnea .
  12. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  13. Serviti ciorba fierbinte garnisita cu frunze de patrunjel verde .

TIPS-URI

1

Atentie!!! Boiaua de ardei daca se prajeste devine amaruie .

2

La un ,, eterem''- restaurant ce se respecta babgulyasul este servit cu paine de casa . Pe masa se gaseste ,,eros pista '' pasta de ardei iute si la cerere ceapa rosie si ardei iute .

3

Te trec toate caldurile pana-l servesti dar este o experienta culinara de neuitat :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Babgulyas cu carne de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

mihaelar63 1

11.01.2016, 23:29

Aceasta ciorba este foarte usora , digestiva pentru ca contine ierburi ce ajuta aceasta : cimbru , maghiran si chimen

anca_rm 1

12.01.2016, 08:58

hmmmm o bunatate , daca e si picanta atunci chiar e un deliciu

mihaelar63 1

12.01.2016, 09:41

Anca stie , ce este bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

ULTIMELE COMENTARII

jocamid229

Цей сайт справді здивував мене якістю ігор та зручністю. Я випадково натрапив на <a href="https://law-essay-profy.com/">https://law-essay-profy.com/</a>, і тепер це моє улюблене місце для онлайн-розваг. Графіка тут чудова, а різноманітність ігор просто вражає. Все працює швидко, без затримок і глюків. Особливо тішить те, що регулярно додають новий контент. Раджу всім спробувати, бо цей сайт точно вартий уваги!

Hobby

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bors de gaina