Cel mai simplu ,,suvenir'' de achizitionat cand sunt in vacanta, este un condiment mai deosebit, un ceai, o cafea. Cand ajung acasa, testez retete cu arome noi si savurez cafeluta sau ceaiul. De data aceasta, imaginatia culinara mi-a fost incitata de mixul decondimente si ierburi cajun. Auzisem de el, dar de folosit sau gustat niciodata. Cajun este un mix de ierburi si condimente folosit in bucataria creola din sudul SUA. Cajun este si denumirea stilului de gatit din zona respectiva. Am incercat cajun-ul pe o bucata frumoasa de vita. Gustul si savoarea-efect maxim. Abia astept sa-l folosesc si la pui.
Delicii de Paste '
1
Am pus uleiul intr-o tigaie incapatoare [ de tip wok].
2
Am prajit carnea pe toate partile cate 2-3 minute, pana a facut crusta. Prin acest procedeu se ,, sigileaza '' - pastreaza suculenta carnii.
3
Imediat se pune in tigaie untul. Cand acesta este topit, se umezeste carnea fripta cu ajutorul unei linguri.