Kouneli psito- friptura greceasca de iepure

de mihaelar63 in Iepure, 26 Oct 2016 | 6391 vizualizari

 

  De mult timp am dorit sa prepar o friptura cu ouzo. Am primit bautura aceasta de la fiul meu dupa vacanta in Grecia . Tot atunci am fost cadorisita si cu un vas smaltuit traditional grecesc pentru preparate la cuptor + condimente grecesti  . Despre ouzo care este o bautura cu anason specific greceasca gasiti aci  deslusiri  http://grecia.travelon.ro/curiozitati/ouzo/. La vas si bautura greceasca s-a impus o reteta adecvata .
 Am preparat iepurasul de casa pentru masa de duminica ,inspirata de reteta aceasta https://faghta-giagias.blogspot.be/2014/08/kouneli-psito-sti-ladokolla-gioulbasi.html.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure de casa (3,5 kg)
  • 100 ml ouzo
  • 100 ml ulei masline presat la rece
  • 12 catei usturoi
  • 6 morcovi mici
  • 2 ardei grasi copti
  • 2 rosii
  • 2 ardei iuti verzi
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura oregano uscat grecesc
  • sare de Himalaya
  • piper-optional
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kouneli psito- friptura greceasca de iepure:

  1. Iepurele curatat bine si spalat l-am transat in patru bucati .
  2. Se lasa carnea sa se scurga si se maseaza bine cu sare si ouzio .
  3. Se curata legumele si se spala .
  4. Inainte de folosire am lasat vasul 20 minute  cu apa sa se hidrateze . Nu am citit nicaieri dar m-am gandit ca functioneaza la fel ca  si cu  vasele noastre de ceramica
  5. Se aseaza morcovii pe fundul vasului si deasupra se pun bucatile de carne .
  6. Adugati usturoiul , rosiile tocate , ardeiul copt blenduit si ceapa taiata bucati .
  7. Se presara oregano uscat si se stropeste cu ulei de masline .
  8. Pentru gustul picant eu am taiat rondele de ardei iute verde si le-am asezat deasupra fripturii .
  9. Se pune capac la vas si se pune in cuptor timp de doua ore  .
  10. Cuptorul nu se preincalzeste .
  11. dupa o ora se intoarce carnea de pe o parte pe alta . Dupa inca 30 minute   se repeta operatia .
  12. Mereu vasul trebuie sa fie acoperit cu capacul , astfel friptura nu se va usca doar se va rumeni frumos .
  13.   Serviti cu garnitura preferata . Noi am avut cartofi cu ceapa verde si brocolli [ din gradina proprie ]  sotat cu unt .
Daca ti-a placut reteta noastra "Kouneli psito- friptura greceasca de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de iepure cu prune uscate si bere