Recent, am vazut la Bucatras Ksenya, iepure la cuptor. Am salvat reteta, dar pana la urma reteta mea nu prea mai aduce cu originalul. Pe parcurs, am pus ingrediente dupa inspiratia si gustul propriu. Am preparat acest iepuras, la vasul de lut grecesc gastra.
Am spalat si curatat foarte bine iepurasul.
Am portionat iepurele si l-am pus in apa cu otet de seara pana dimineata.
Carnea de iepure este usor dulceaga si de aceea este nevoie de aceasta etapa.
A doua zi, am scurs carnea de apa si am pus in vasul de lut grecesc.
Se adauga restul ingredientelor peste carne si se amesteca bine.
Turnati deasupara un pahar cu apa.
Se pune capacul pe vas si se da la cuptor, timp de doua ore.
Dupa doua ore, se scoate capacul si se mai lasa inca 30 minute, pana carnea incepe sa se rumeneasca.
Eu, in aceasta etapa, am adaugat caperele si rosiile, dorind sa obtin un gust echilibrat [carnea parea prea dulce).
Serviti friptura de iepure decorata cu verdeata si alaturi de garnitura sau salata preferata.
Noi am servit langa iepuras, salata cu frunze de valeriana si ridichi rosii.
Pofta Buna !!!!
1
Carnea de iepure este usor dulceaga si de aceea, este nevoie sa fie tinuta in apa cu otet, cateva ore .
2
Nu recomand folosirea Ketchupului la carnea de iepure [ acesta intensifica dulceata carnii ]. Data viitoare nu voi mai folosi. A fost nevoie sa balansez gustul cu capere din otet si rosii.