Curatati , spalati si taiati marunt ceapa .
Caliti ceapa in ulei + orezul pana cand acesta devine sticlos .
Adaugati 500 ml apa + legumele congelate .Sarati.
Fierbeti sub capac pana orezul se infoaie frumos .
Serviti orezul impreuna cu rosiii taiate cubulete .
Se curata si se spala legumele .
Ceapa , ardeiul si morcovul se toaca marunt si se calesc usor in ulei .
Caliti usor si orezul pana bobul devine sticlos . Sarati .Puneti ardeiul iute tocat.
Adaugati zacusca , spanacul rupt mai marunt si puneti 1 l apa .
Fierbeti la foc mic sub...
Conopida se desface in buchetele, se opareste in apa sarata pana se inmoaie usor .
Scurgeti conopida de apa si condimentati cu piper alb si chimen macinat .
Amestecati mustarul cu doua linguri de ulei si doua linguri de apa .
Treceti buchetelele de conopida prin acest sos si apoi...
Cartofi se curata se taie in sferturi si se spala .Se pun la fiert
Se curata usturoiul si se pune peste cartofi .
Cand cartofi sunt patrunsi se scurge apa de pe ei intr-un vas alaturat . Se zdrobesc adaugandu-se treptat apa in care au fiert pana ajung la consistenta...
Pastele se fierb in multa apa cu sare urmand instructiunile de pe ambalaj.Se scurge de apa .
Varza taiata fideluta se sareaza si se caleste in ulei .Se da gust cu boia , piper si cimbru tocat .
Amestecati pastele tricolore cu varza calita si serviti preparatul cald .
Cartofii se spala , se fierb in apa cu sare , se curata cand sunt fierti , se taie felii.
Legumele se curata si se spala .
Ceapa , varza , gogosarul se taie fideluta , castravetii , ardeiul iute, ceapa verde ,felii. Toate se amesteca cu un ulei de calitate , sare si se acresc cu otet...
Prazul si kapia spalate si taiate cubulete se prajesc usor 2-3 min in ulei .
Adaugati faina si amestecati , stingeti cu sucul de rosii .
Condimentati cu busuioc si chili , sarati .
Lasati sa dea un clocot [ maximum 10 min, daca e nevoie si sosul e prea gros , diluati cu putina apa ] .
Legumele se curata , se spala si se taie , rondele sau cuburi [ dupa preferinta si putinta ] .
Caliti legumele in ulei , adaugati si orezul si caliti in continuare pana devine sticlos .
Sarati , adaugati 500 ml apa .
Fierbeti la foc mic , sub capac 15 min ....
Curatati si spalati legumele .
Caliti usor ceapa tocata si morcovul feliat .
Puneti in deasupra 3 l apa si fasolea rupta bucati + jumatate din verdeata tocata , sare si bopia rosie de ardei .
Fierbeti cam 30 minute. Verificati daca legumele sunt fierte [...
Varza se taie fideluta si se caleste usor in ulei + sare + foaie de dafin .
Adaugati 1 fir de marar si cimbrisorul taiat si piper negru prospat macinat.
Fierbeti pastele in multa apa sarata , le scurgeti si le serviti impreuna cu varza calita si rosii .
Curatati si spalati legumele .
Caliti usor in ulei ceapa tocata marunt , prazul rondele si telina cuburi .
Adugati pasta de ardei si cea de rosii. Amestecati si puneti mazarea si apa cat sa o acopere .
Fierbeti sub capac cu adaus de sare si zahar + tija de marar .
Taiati fideluta varza, sarati si caliti in ulei .
Cand ceapa devine sticloasa adugati cimbrisorul + concentratul de rosii .
Amestecati sa nu se arda varza , aceasta nu trebuie sa fie foarte patrunsa, moale . Este foarte gustoasa si daca nu este indelung preparata ....
Alegeti boabele de fasole de impuritati , le spalati bine si le lasati la infoiat in apa calduta cateva ore .
Fierbeti 1 ora in multa apa sarata [ cam de patru ori cantitatea fasolei ] in oala sub presiune . Scoateti capacul si lasati sa scada apa .
Cu o lingura de lemn frecati...
Spalati din mai multe ape pasatul care trebuie sa se decanteze de partea albicioasa , lasati impreuna cu orezul la infoiat in apa calduta cateva ore .
Scobiti varza de cotor si o opariti in apa clocotita in care ati pus sarea si otetul.
Scoateti frunzele pe rand , le curatati de...
Curatati si spalati legumele crude .
Feliati prazul, dovlecelul , areii si le prajiti usor 1-2 min in ulei .
Adaugati ciupercile si legumele + orezul si apa cantitate dubla . Sarati
Adugati apa daca mai este necesar .In 15 min orezul ar trebui sa fie gata fiert .
Adaugati...
Vanata si ceapa se curata si se taie cuburi .
O rosie se spala si se taie marunt .
Pleurotusul se taie fideluta .
In uleiul incins se caleste usor ceapa , vanata , pleurotisul si usturoiul tocat .
Sarati dupa gust si adaugati rosia tocata [ care echilibreaza gustul...
Varza se taie fideluta se freaca cu sare si se caleste in ulei , amestecandu-se .
Puneti o cana de apa , ardeiul cubulete si lasati la fiert inca 10 min pana scade apa.
Adaugati piper si codite de ceapa verde.
Varza calita poate fi servita alaturi de mamaliguta calda sau cartofi pireu...
Ceapa si morcovii se curata, se maruntesc ,se prajesc usor in ulei .
Adaugati dovlecelul cuburi + orezul si mai prajiti inca 2 min .
Sarati , puneti rosiile cubulete+ 1 l apa.
Fierbeti 20 min . la foc mic sub capac avand grija sa complectati cu apa daca e cazul .
Pilaful e gata...
Vinetele se curata si se taie cuburi .
Prazul se spala si se taie marunt ,se inabuse scurt in ulei de masline [ cat intorci lingura de 2 ori, asa zice Lenuta ].
Puneti si vinetele , ardeiul iute , tocat ,sarati .
Adaugati 100 ml apa , cat sa se inmoaie la fiert vinetele[ mai invartiti...
Cartofii se spala si se fieb cu coaja in apa cu sare [aprox. 30 min ].
Se scurg de apa de apa si se curata .
Ceapa se curata si se taie marunt, patrunjelul se spala si se marunteste.
Separat intr-o cratita se prajeste in ulei ceapa alba pana devine sticloasa .
In acest...
Legumele se curata si se spala.
Urzicile se aleg si se spala bine .
Taiati ceapa , prazul , morcovul si ardeii marunt si le caliti usor in ulei .
Adaugati orezul si mai caliti 1-2 min .
Puneti apa [ dublu cat sa acopere compozitia ], sare + rosiile taiate cubulete +...
ciupercile se spala si se pun in tava.
rosiile , ardeiul gras , usturoiul , busuiocul si condimentele se mixeazapana se face pasta cu ajutorul robotului de bucatarie . se adauga un pahar cu apa si se pune peste ciuperci .
se da la cuptor 30 min acoperite cu folie de aluminiu ....
legumele se curata si se spala [ dovlecelul se lasa cu coaja ]
ceapa , morcovul , si ardeiul se taie cubulete si se prajesc usor in ulei .
se adauga faina , pasta de rosii si boiaua , se amesteca 1 minut dupa care se pun aprox .4 l apa si sare .
dupa 10 minute se pune si...
ceapa se taie in sferturi se mixeaza cu ajutorul robotului de bucatarie .
se pun vinetele , sare si ulei . se mixeaza impreuna cu ceapa .
se decoreaza dupa dorinta , buburuza fiind obtinuta din rosie , maslina si piper negru boabe .ca bobele de piper sa stea se inteapa rosia cu varful unui...
cartofii si sfecla se fierb in apa cu sare .se curata de coaja.
cartofii se taie rondele si se amesteca cu putin piper si ulei .
sfecla se taie bastonase si se amesteca cu otet , chimen si maioneza.
se tapeteaza o forma rotunda cu celofan si se pune un strat cu sfecla , unul cu cartofi...
ciupercile se spala si se taie felii, cele mai mici se lasa intregi .
legumele se curata , se spala si se taie cuburi . se prajesc usor in ulei cu restul de condimente .
se pune si o lingura de faina , se amesteca si se pune imediat o cana cu apa.
se adauga...
fasolea se alege de impuritati si se spala din 11 ape .
legumele se curata si se spala apoi se taie cuburi si se pun intr-o oala impreuna cu fasolea si restul condimentelor .
se pune apa cam de 3 ori cantitatea amestecului din oala . se acopera cu folie de aluminiu.
se da...
pastele se fierb in apa cu sare 8 minute . se scurg apoi de apa .
varza taiata fideluta se caleste usor in ulei .
se adauga condimentele in functie de gust.
se amestega varza calita cu lastele fierte si se servesv calde de preferinta cu rosii langa ele .
Orez cu brocoli si conopida
Curatati , spalati si taiati marunt ceapa . Caliti ceapa in ulei + orezul pana cand acesta devine sticlos . Adaugati 500 ml apa + legumele congelate .Sarati. Fierbeti sub capac pana orezul se infoaie frumos . Serviti orezul impreuna cu rosiii taiate cubulete .
Orez cu spanac si zacusca
Se curata si se spala legumele . Ceapa , ardeiul si morcovul se toaca marunt si se calesc usor in ulei . Caliti usor si orezul pana bobul devine sticlos . Sarati .Puneti ardeiul iute tocat. Adaugati zacusca , spanacul rupt mai marunt si puneti 1 l apa . Fierbeti la foc mic sub...
Conopida cu mustar si pesmet [ de post ]
Conopida se desface in buchetele, se opareste in apa sarata pana se inmoaie usor . Scurgeti conopida de apa si condimentati cu piper alb si chimen macinat . Amestecati mustarul cu doua linguri de ulei si doua linguri de apa . Treceti buchetelele de conopida prin acest sos si apoi...
Piure de cartofi cu usturoi (de post)
Cartofi se curata se taie in sferturi si se spala .Se pun la fiert Se curata usturoiul si se pune peste cartofi . Cand cartofi sunt patrunsi se scurge apa de pe ei intr-un vas alaturat . Se zdrobesc adaugandu-se treptat apa in care au fiert pana ajung la consistenta...
Varza calita cu paste tricolore [de post]
Pastele se fierb in multa apa cu sare urmand instructiunile de pe ambalaj.Se scurge de apa . Varza taiata fideluta se sareaza si se caleste in ulei .Se da gust cu boia , piper si cimbru tocat . Amestecati pastele tricolore cu varza calita si serviti preparatul cald .
Salata orientala (de post)
Cartofii se spala , se fierb in apa cu sare , se curata cand sunt fierti , se taie felii. Legumele se curata si se spala . Ceapa , varza , gogosarul se taie fideluta , castravetii , ardeiul iute, ceapa verde ,felii. Toate se amesteca cu un ulei de calitate , sare si se acresc cu otet...
Mazare cu chili si praz [ de post ]
Prazul si kapia spalate si taiate cubulete se prajesc usor 2-3 min in ulei . Adaugati faina si amestecati , stingeti cu sucul de rosii . Condimentati cu busuioc si chili , sarati . Lasati sa dea un clocot [ maximum 10 min, daca e nevoie si sosul e prea gros , diluati cu putina apa ] .
Orez cu legume
Legumele se curata , se spala si se taie , rondele sau cuburi [ dupa preferinta si putinta ] . Caliti legumele in ulei , adaugati si orezul si caliti in continuare pana devine sticlos . Sarati , adaugati 500 ml apa . Fierbeti la foc mic , sub capac 15 min ....
Supa de fasole verde lata
Curatati si spalati legumele . Caliti usor ceapa tocata si morcovul feliat . Puneti in deasupra 3 l apa si fasolea rupta bucati + jumatate din verdeata tocata , sare si bopia rosie de ardei . Fierbeti cam 30 minute. Verificati daca legumele sunt fierte [...
Varza calita cu paste[ mafaldine]
Varza se taie fideluta si se caleste usor in ulei + sare + foaie de dafin . Adaugati 1 fir de marar si cimbrisorul taiat si piper negru prospat macinat. Fierbeti pastele in multa apa sarata , le scurgeti si le serviti impreuna cu varza calita si rosii .
Mancare de mazare verde cu praz si telina
Curatati si spalati legumele . Caliti usor in ulei ceapa tocata marunt , prazul rondele si telina cuburi . Adugati pasta de ardei si cea de rosii. Amestecati si puneti mazarea si apa cat sa o acopere . Fierbeti sub capac cu adaus de sare si zahar + tija de marar .
Spaghete cu varza si cimbrisor
Taiati fideluta varza, sarati si caliti in ulei . Cand ceapa devine sticloasa adugati cimbrisorul + concentratul de rosii . Amestecati sa nu se arda varza , aceasta nu trebuie sa fie foarte patrunsa, moale . Este foarte gustoasa si daca nu este indelung preparata ....
Fasole frecata cu mamaliguta
Alegeti boabele de fasole de impuritati , le spalati bine si le lasati la infoiat in apa calduta cateva ore . Fierbeti 1 ora in multa apa sarata [ cam de patru ori cantitatea fasolei ] in oala sub presiune . Scoateti capacul si lasati sa scada apa . Cu o lingura de lemn frecati...
Sarmale cu ciuperci si pasat- de post
Spalati din mai multe ape pasatul care trebuie sa se decanteze de partea albicioasa , lasati impreuna cu orezul la infoiat in apa calduta cateva ore . Scobiti varza de cotor si o opariti in apa clocotita in care ati pus sarea si otetul. Scoateti frunzele pe rand , le curatati de...
Orez chinezesc
Curatati si spalati legumele crude . Feliati prazul, dovlecelul , areii si le prajiti usor 1-2 min in ulei . Adaugati ciupercile si legumele + orezul si apa cantitate dubla . Sarati Adugati apa daca mai este necesar .In 15 min orezul ar trebui sa fie gata fiert . Adaugati...
Tocanita de ciuperci Pleurotus cu vinete - de post
Vanata si ceapa se curata si se taie cuburi . O rosie se spala si se taie marunt . Pleurotusul se taie fideluta . In uleiul incins se caleste usor ceapa , vanata , pleurotisul si usturoiul tocat . Sarati dupa gust si adaugati rosia tocata [ care echilibreaza gustul...
Varza calita - de post
Varza se taie fideluta se freaca cu sare si se caleste in ulei , amestecandu-se . Puneti o cana de apa , ardeiul cubulete si lasati la fiert inca 10 min pana scade apa. Adaugati piper si codite de ceapa verde. Varza calita poate fi servita alaturi de mamaliguta calda sau cartofi pireu...
Pilaf de orez cu dovlecel - de post
Ceapa si morcovii se curata, se maruntesc ,se prajesc usor in ulei . Adaugati dovlecelul cuburi + orezul si mai prajiti inca 2 min . Sarati , puneti rosiile cubulete+ 1 l apa. Fierbeti 20 min . la foc mic sub capac avand grija sa complectati cu apa daca e cazul . Pilaful e gata...
Vinetele Lenutei - de post
Vinetele se curata si se taie cuburi . Prazul se spala si se taie marunt ,se inabuse scurt in ulei de masline [ cat intorci lingura de 2 ori, asa zice Lenuta ]. Puneti si vinetele , ardeiul iute , tocat ,sarati . Adaugati 100 ml apa , cat sa se inmoaie la fiert vinetele[ mai invartiti...
Cartofi taranesti - de post
Cartofii se spala si se fieb cu coaja in apa cu sare [aprox. 30 min ]. Se scurg de apa de apa si se curata . Ceapa se curata si se taie marunt, patrunjelul se spala si se marunteste. Separat intr-o cratita se prajeste in ulei ceapa alba pana devine sticloasa . In acest...
Pilaf cu urzici
Legumele se curata si se spala. Urzicile se aleg si se spala bine . Taiati ceapa , prazul , morcovul si ardeii marunt si le caliti usor in ulei . Adaugati orezul si mai caliti 1-2 min . Puneti apa [ dublu cat sa acopere compozitia ], sare + rosiile taiate cubulete +...
Ceva dulce -fructe uscate
asezati pe platou .
Ciuperci la tava cu cartofi
ciupercile se spala si se pun in tava. rosiile , ardeiul gras , usturoiul , busuiocul si condimentele se mixeazapana se face pasta cu ajutorul robotului de bucatarie . se adauga un pahar cu apa si se pune peste ciuperci . se da la cuptor 30 min acoperite cu folie de aluminiu ....
Ciorba taraneasca cu legume
legumele se curata si se spala [ dovlecelul se lasa cu coaja ] ceapa , morcovul , si ardeiul se taie cubulete si se prajesc usor in ulei . se adauga faina , pasta de rosii si boiaua , se amesteca 1 minut dupa care se pun aprox .4 l apa si sare . dupa 10 minute se pune si...
aperitiv cu tofu - post
cubuletelede tofu se scurg de ulei. se aseaza pe un platou impreuna cu legumele .
salata de vinete cu buburuza - post
ceapa se taie in sferturi se mixeaza cu ajutorul robotului de bucatarie . se pun vinetele , sare si ulei . se mixeaza impreuna cu ceapa . se decoreaza dupa dorinta , buburuza fiind obtinuta din rosie , maslina si piper negru boabe .ca bobele de piper sa stea se inteapa rosia cu varful unui...
salata seherezada - post
cartofii si sfecla se fierb in apa cu sare .se curata de coaja. cartofii se taie rondele si se amesteca cu putin piper si ulei . sfecla se taie bastonase si se amesteca cu otet , chimen si maioneza. se tapeteaza o forma rotunda cu celofan si se pune un strat cu sfecla , unul cu cartofi...
Gulas de ciuperci - post
ciupercile se spala si se taie felii, cele mai mici se lasa intregi . legumele se curata , se spala si se taie cuburi . se prajesc usor in ulei cu restul de condimente . se pune si o lingura de faina , se amesteca si se pune imediat o cana cu apa. se adauga...
Fasole kosher la cuptor -post
fasolea se alege de impuritati si se spala din 11 ape . legumele se curata si se spala apoi se taie cuburi si se pun intr-o oala impreuna cu fasolea si restul condimentelor . se pune apa cam de 3 ori cantitatea amestecului din oala . se acopera cu folie de aluminiu. se da...
Laste cu varza verde calita - post
pastele se fierb in apa cu sare 8 minute . se scurg apoi de apa . varza taiata fideluta se caleste usor in ulei . se adauga condimentele in functie de gust. se amestega varza calita cu lastele fierte si se servesv calde de preferinta cu rosii langa ele .